- NGL.media - https://ngl.media -

Півмільйонну закупівлю на спортмайданчик в сквері ім. Джона Ленона розпиляли пов’язані учасники

09.10.2020 @ 09:30 в Львів,Новини

Шевченківська районна адміністрація Львівської міської ради 5 жовтня підписала договір на влаштування покриття на спортивному майданчику у сквері ім. Джона Ленона вартістю 481,6 тис. грн з ТОВ «Динамо інвест». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro [1].

Підрядник має виконати всі роботи до 30 грудня цього року, на майданчику він облаштує штучну траву, встановить ворота для міні-ворота та сітку для футбольних воріт. Договірною ціною передбачено, що на зарплати піде лише 34 тис. грн, вартість матеріальних ресурсів становитиме 352 тис. грн, загальновиробничі витрати – майже 12 тис. грн, а прибуток фірми – 2,9 тис. грн.

Окрім переможця участь в закупівлі взяв також приватний підприємець Ігор Карімов, чия пропозиція була дешевша на приблизно на 70 тис. грн. Так як учасники не торгувались, перемога мала б дістатись підприємцю, однак він не надав усі потрібні документи. Його пропозицію тендерний комітет відхилив. З цієї причини «Динамо інвест» стало переможцем.

Зі звіту компанії податковій за другий квартал цього року ми дізнались, що «Динамо інвест» співпрацює з цим підприємцем, оскільки перераховувало йому понад 125 тис. грн.

Документи конкурентів зроблені в одній програмі, контактною електронною адресою учасника в Prozorro була tanyahaich@gmail.com [2], а контактною особою «Динамо інвест» є Тетяна Хайчевська.

А на своїй сторінці в соцмережах Карімов поширює публікації конкурента.

Елементи пов’язаності учасників можуть свідчити про узгодженість поведінки під час закупівлі. Такі дії АМКУ карає штрафом та трирічною забороною участі в торгах.

«Динамо інвест» і Карімов зустрічаються на аукціонах вже друге. Вперше, у 2019 році, вони разом змагались [3] за облаштування міні-футбольного поля на вул. П. Орлика, 5б за понад 600 тис. грн. Тоді переможцем стало також «Динамо інвест».


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/10/09/pivmiljonnu-zakupivlyu-na-sportmajdanchyk-v-skveri-im-dzhona-lenona-rozpylyaly-pov-yazani-uchasnyky/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-08-005611-c

[2] tanyahaich@gmail.com: mailto:tanyahaich@gmail.com

[3] змагались: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2019-11-18-001232-c

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.