- NGL.media - https://ngl.media -

Буковинський онкоцентр замовив лабораторну центрифугу на чверть дорожче ринку

08.10.2020 @ 09:00 в Новини,Чернівці

Буковинський клінічний онкологічний центр 6 жовтня підписав договір із приватною підприємицею Наталією Місюрою на закупівлю лабораторної центрифуги за 308 тис. грн. Про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro [1].

За договором замовили центрифугу Mikro 220R німецької компанії Andreas Hettich, яка використовується для лабораторних досліджень. У документі з описом товару, завантаженим онкологічним центром, зазначено, що обладнання використовуватимуть для підготовки зразків до ПЛР. Для центрифуги Mikro 220R застосовують різні типи роторів, у якому обертаються пробірки. У цій закупівлі – це кутовий ротор моделі 1195A, у якому можна обробляти одночасно 24 пробірки.

Центрифуга Mikro 220R. Фото: ledum.com.ua

У публічних закупівлях інших медзакладів і будь-яких інших державних установ нам не вдалось відшукати випадки оплати за таку комплектацію центрифуги. Однак такий товар існує на ринку. У компанії [2] «Ледум», яка є дилером виробника, повідомили, що такий комплект коштуватиме 7,4 тисячі євро, тобто близько 244 тис. грн, що на 64 тис. грн дешевше, ніж у замовленні онкоцентру.

Під час підготовки цього матеріалу журналіст намагався отримати коментар Наталії Місюри щодо вартості центрифуги, однак телефон приватної підприємиці, який вказаний як контактний на порталі Clarity [3] і телефон зазначений в документації  на інших тендерах, не обслуговуються.

Наталія Місюра зареєстрована у Києві і вперше співпрацює з буковинським онкоцентром. З початку 2020 року Місюра підписала 20 контрактів на 3,9 млн грн, переважна більшість яких від Головного військовий клінічний госпіталю в Києві.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/10/08/bukovynskyj-onkotsentr-zamovyv-laboratornu-tsentryfugu-na-chvert-dorozhchu-nizh-na-rynku/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-10-06-007685-a

[2] компанії: http://ledum.com.ua/257-centrifuga-mikro-220r-maloobemnaya-bez-rotora-refrizheratornaya

[3] Clarity: https://clarity-project.info/tenderer/2298201042

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.