- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ покарав трьох змовників за систематичне махлювання на торгах

06.10.2020 @ 08:30 в Львів,Наслідки,Новини

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало [1] ТОВ «Галавтопостач», ТОВ «Автозахід Холдинг» та підприємця Павла Титарчука за імітацію конкуренції на торгах.

За порушення на торгах компанія «Галавтопостач» заплатить 204 тис. грн, а «Автозахід Холдинг» та Павло Титарчук – по 68 тис. грн. Водночас ще один змовник Валерій Бровкін уник штрафу, оскільки припинив свою діяльність.

Вперше про змову цих учасників на торгах редакція «Наші гроші. Львів» написала [2] у квітні 2019 року. Тоді ми повідомили, що підприємці Павло Титарчук та Валерій Бровкін подали на торги Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на закупівлю запчастин документи з однаковими дефектами друку/сканування. У телефонній розмові з редакцією «Наші гроші. Львів» підприємець Валерій Бровкін зазначив, що має спільний офіс з суперником Титарчуком на вул. Героїв УПА, 73Д.

Конкурентів також об’єднувало ТОВ «Галавтопостач» та ТОВ «Автозахід Холдинг». Першу фірму очолював Кирило Титарчук, який є батьком підприємця Павла Титарчука. Компанія також мала офіс на вул. Героїв УПА, 73Д. Другу компанію «Автозахід Холдинг» очолював Василь Бурбан. Людину з такими ініціалами підприємець Бровкін вказував у тендерній документації як свого менеджера. Фірми «Галавтопостач» та «Автозахід Холдинг» також на торги подавали на тендери документи з однаковими дефектами друку/сканування.

Після публікації новини відповідну скаргу в АМКУ надіслали юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info). Комітет також встановив, що учасники користувалися спільними ІР-адресами та мали однакових працівників.

В результаті учасників оштрафували, вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/10/06/amku-pokarav-troh-zmovnykiv-za-systematychne-mahlyuvannya-na-torgah/

URLs in this post:

[1] оштрафувало: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=89146&schema=lviv

[2] написала: http://ngl.media/2019/04/19/pidpryiemtsi-z-odnoho-ofisu-podilyly-pivmil-yona-na-zapchastynakh-dlia-l-vivs-kykh-medykiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.