АМКУ покарав трьох змовників за систематичне махлювання на торгах

Фото умовне, джерело: zaxid.net

Західне міжобласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ТОВ «Галавтопостач», ТОВ «Автозахід Холдинг» та підприємця Павла Титарчука за імітацію конкуренції на торгах.

За порушення на торгах компанія «Галавтопостач» заплатить 204 тис. грн, а «Автозахід Холдинг» та Павло Титарчук – по 68 тис. грн. Водночас ще один змовник Валерій Бровкін уник штрафу, оскільки припинив свою діяльність.

Вперше про змову цих учасників на торгах редакція «Наші гроші. Львів» написала у квітні 2019 року. Тоді ми повідомили, що підприємці Павло Титарчук та Валерій Бровкін подали на торги Львівського обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф на закупівлю запчастин документи з однаковими дефектами друку/сканування. У телефонній розмові з редакцією «Наші гроші. Львів» підприємець Валерій Бровкін зазначив, що має спільний офіс з суперником Титарчуком на вул. Героїв УПА, 73Д.

Конкурентів також об’єднувало ТОВ «Галавтопостач» та ТОВ «Автозахід Холдинг». Першу фірму очолював Кирило Титарчук, який є батьком підприємця Павла Титарчука. Компанія також мала офіс на вул. Героїв УПА, 73Д. Другу компанію «Автозахід Холдинг» очолював Василь Бурбан. Людину з такими ініціалами підприємець Бровкін вказував у тендерній документації як свого менеджера. Фірми «Галавтопостач» та «Автозахід Холдинг» також на торги подавали на тендери документи з однаковими дефектами друку/сканування.

Після публікації новини відповідну скаргу в АМКУ надіслали юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info). Комітет також встановив, що учасники користувалися спільними ІР-адресами та мали однакових працівників.

В результаті учасників оштрафували, вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.