ТОП-5 закупівель тижня для боротьби з COVID-19

28 Вересня 2020

Протягом останнього тижня 21-26 вересня замовники в п’яти областях західного регіону України підписали 621 договір на 93 млн грн за спеціальною процедурою закупівель для боротьби з COVID-19.

Найбільше коштів цього тижня розподілили у Закарпатській та Чернівецькій областях, де підписали договорів на 37 та 23 млн грн відповідно. Третє місце за сумою угод посіла Івано-Франківська область з 11,7 млн грн.  Найменше коштів за останній тиждень витратили у Львівській та Тернопільській областях, де розподілили 11,3 та 9,5 млн грн.

Найбільшими угодами тижня стали:

  1. Закарпатський територіальний центр екстреної медичної допомоги замовив 15 спеціалізованих автомобілів на 29,4 млн грн для виїздів до пацієнтів з підозрою на COVID-19. Договір підписали з ТОВ «Автоспецпром». Фірма належить до групи компаній Германа Фісталя, основним напрямком якої є виробництво та продаж медичних товарів (ТМ Medicare). Компанія фігурує в низці кримінальних проваджень про недобросовісне переобладнання автомобілів швидкої допомоги, однак у фірмі запевняють, що їхній транспорт відповідає вимогам законодавства.
  2. Чернівецький обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф також замовив вісім спеціалізованих автомобілів на 15,7 млн грн. Транспорт поставить вже згадане ТОВ «Автоспецпром».
  3. Калуська районна рада в Івано-Франківській області отримає цифрову діагностичну рентгенівську систему вартістю 1,89 млн грн у ТОВ «Ілатанмед». Медики отримають мобільний рентген-апарат Ultra 200A корейського виробника EcoRay. Пристрій дозволяє зберігати, друкувати та редагувати зображення. Робоча станція отримання знімків зберігатиме мінімум 16 тисяч рентгенівських знімків. Рентген-апарат можна буде легко переміщати в межах медичного закладу.
  4. Хотинська районна лікарня підписала договір на 1,8 млн грн на постачання медикаментів з ПП «Гармонія 2000». Це чернівецьке підприємство, яке спеціалізується на продажі фармацевтичних товарів.
  5. Івано-Франківський обласний клінічний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф придбає 15 дефібриляторів-моніторів за 1,8 млн грн. Товар поставить місцева підприємиця Олександра Іванишин. Вона прописана в одній квартирі з Ігорем Іванишиним, компанія якого ПП «Глорія-ІВ» фігурує в кримінальному провадженні, а самого Іванишина як директора фірми обвинувачують в шахрайстві.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.