У сокальській лікарні в жовтні встановлять нову рентген-систему за 1,2 млн грн

24 Вересня 2020

Сокальська центральна районна лікарня 22 вересня підписала договір із ТОВ «Здраво» на закупівлю портативної рентгенівської системи за 1,28 млн грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, замовили переносний рентген-апарат моделі DIG-1100 корейської компанії Dongmun. Пристрій дозволяє виконувати знімки безпосередньо в палаті. Також комплект обладнаний перетворювачем медичних знімків FireCR flash та дозиметром KermaX plus, який вимірює кількість випромінювання.

Рентген-система DIG-1100, фото www.dong-mun.net

Доставити медичне обладнання компанія повинна до кінця жовтня. Також на нього передбачена гарантійне обслуговування на 12 місяців.

Минулого року окремо рентген-аппарат купували за 700-730 тис. грн. Також у квітні 2020 року ТОВ «Здраво» вже продавало такий комплект, але без дозиметра у Ізмаїльську лікарню, а тому його ціна на 100 тис. грн дешевша – 1,19 млн грн.

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Це друга велика закупівля обладнання Сокальською районною лікарнею за цією процедурою. У квітні медустанова замовляла два апарати штучної вентиляції легенів за 1,6 млн грн.

ТОВ «Здраво» зареєстроване у Києві, а його власником є Валерій Лось. Компанія є одним з найбільших постачальників медичного обладнання і впродовж березня-червня отримала 10,2 млн грн від медустанов області, про що ми згадували у статті «COVID-19: куди пішли «коронавірусні» гроші у Львівській області». Загалом з початку 2020 року компанія підписала понад 450 контрактів на 114 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.