- NGL.media - https://ngl.media -

Медуніверситет замовив систему для ПЛР-тестування у компанії, яка раніше конкурувала з підприємцем з її телефоном

22.09.2020 @ 09:30 в Львів,Новини

Львівський національний медичний університет імені Данила Галицького 17 вересня підписав договір із ТОВ «Біолабтех ЛТД» на закупівлю системи полімеразно-ланцюгової реакції. Сума договору становить 723 тис. грн, про це стало відомо з сайту публічних закупівель Prozorro [1].

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Лабораторія медичного університету другою у Львівській області з 2 квітня розпочала [2] робити ПЛР-тести на коронавірус. У липні медичний університет вже замовляв [3] ПЛР-систему моделі CFX96 у ТОВ «Біонікс Лаб» за 863 тис. грн. Однак 17 вересня договір розірвали через зменшення обсягів фінансування.

У той же день медичний університет підписав угоду із «Біолабтех ЛТД». Згідно з новим контрактом, придбали ПЛР-систему AriaDx американської компанії Agilent Technologies за 723 тис. грн.

ПЛР-система AriaDX (джерело: BioLabTech)

У компанії повідомили, що окрім власне приладу AriaDx, вартість якого 14,7 тис. дол (411 тис. грн), система укомплектована шістьма змінними модулями, які ставлять під потреби замовника в залежності від особливостей тестів. Кожен із модулів коштує 2,4 тис. дол. Отож, максимально повна комплектація апарату коштує 826 тис. грн.

Також у компанії додали, що для тестування на COVID-19 їх необхідно як мінімум три модулі. Скільки модулів у замовленій університетом системі у договорі не зазначено. Згодом в університеті повідомили, що придбали прилад із максимально повною комплектацією, тобто шістьома модулями.

Раніше ТОВ «Біолабтех ЛТД» фігурувало у матеріалі [4] «Наші гроші. Львів», тоді разом із приватним підприємцем Олегом Касьяненком фірма позмагалась за 470 тис. грн на закупівлі спектрофотометру від Ужгородського університету. Обидва учасники користувались спільним номером телефону.

Компанія «Біолабтех ЛТД» зареєстрована в Києві, а її власниками є Олег Ємець (75% статутного капіталу) та Олена Ємець (25%). З початку 2020 року підписала 93 договори на 7,4 млн грн.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/09/22/medeniversytet-zamovyv-systemu-dlya-plr-testuvannya-u-kompaniyi-yaka-ranishe-konkuruvala-z-pidpryyemtsem-z-identychnym-telefonom/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-09-17-002917-b

[2] розпочала: https://zaxid.net/laboratoriya_lvivskogo_meduniversitetu_provoditime_plr_diagnostiku_na_covid_19_n1500252

[3] замовляв: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-07-31-000867-a

[4] матеріалі: http://ngl.media/2019/05/30/firma-ta-pidpryiemets-zi-spil-nym-nomerom-rozpylialy-pivmil-yona-na-analizator-dlia-universytetu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.