У Центрі легеневого здоров’я збільшили мережу подачі кисню для пацієнтів з коронавірусом

21 Вересня 2020

Фото: PTC

Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр розширив інфраструктуру постачання медичного кисню до відділень лікарні. Про закінчення робіт редакції «Наші гроші. Львів» повідомив уповноважений з проведення закупівель за спеціальною процедурою звітування Центру легеневого здоров’я Юрій Мороз.

Договір на розширення мережі за 62 тис. грн підписали 4 вересня з ТОВ «Західно-український центр «Медсервіс» (далі – «Медсервіс»). Підрядник проклав кисневий трубопровід, встановив кисневі вентилі та під’єднав їх до кисневої магістралі. Фірма мала виконати роботи протягом десяти календарних днів, тобто до 13 вересня включно.

Послугу закупили за скороченою переговорною процедурою, обґрунтувавши це негайною ліквідацією наслідків надзвичайних ситуацій.

Уповноважений з проведення закупівель за спеціальною процедурою звітування Центру легеневого здоров’я Юрій Мороз пояснює, що подачу кисню розширили для якісного лікування тяжкохворих пацієнтів.

«Наш заклад один з тих, які в перших рядах приймають пацієнтів з коронавірусом. Раніше для лікування хворих такої кількості точок виходу та місць підключення для кисневої маски не потрібно було. Тепер ця потреба змінилася, кожен пацієнт в палаті повинен мати доступ до кисню», − розповідає Юрій Мороз.

Це не перше розширення кисневої подачі в Центрі легеневого здоров’я протягом карантину. Наприкінці березня таку послугу за 129 тис. грн медики замовили у вже згаданої фірми «Медсервіс».

Нагадаємо, Центр легеневого здоров’я входить до переліку закладів, які приймають хворих на коронавірус. Протягом карантину заклад спрямував 55 млн грн за спрощеною процедурою звітування на подолання інфекції. Він посідає друге місце за кількістю виділених коштів серед «ковідних» лікарень у Львівській області.

Компанія-підрядник «Західно-український центр «Медсервіс» працює на ринку з 1995 року, зареєстрована у Львові. Її власником є Валентин Шевкіс.

Протягом 2019-2020 років компанія отримала державних замовлень на 7,7 млн грн.

У 2017 році фірму «Медсервіс» на 20 тис. грн оштрафувала тодішня адмінколегія Львівського обласного тервідділення АМКУ за замову на торгах. Компанія разом з пов’язаним ТОВ «Науково-дослідне виробниче підприємство «Екологія» розіграла торги на технічне обслуговування медобладнання для Жовківської центральної районної лікарні.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.