Львівське КП закупилось запчастинами для ремонту поліцейських авто

16 Вересня 2020

Фото умовне (джерело: Інформатор)

Комунальне підприємство «Адміністративно-технічне управління» 8 вересня підписало договір на постачання запчастин до автомобілів на майже 220 тис. грн у підприємиці Вікторії Чайки з Вінниці. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Замовили 42 найменування запчастин, наприклад, щітки склоочисника, гальмівні колодки, амортизатор, лобове скло (5 штук), батарейки, фільтри та інше. Як пояснила начальниця відділу правового та економічного супроводу комунального підприємства Наталія Малець, запчастини використовуватиме не ЛКП, а після отримання їх передадуть патрульній поліції. Закупівлю здійснили в рамках програми профілактики злочинності та на підставі рішення виконкому № 583 від 10 липня цього року.

Єдиним конкурентом Чайки був ще один вінницький підприємець Сергій Кірищук, чия пропозиція була на 1,5 тис. грн дорожча. Під час аукціону конкуренти не торгувались, і первинні пропозиції залишилися незмінними.

Водночас з усіх потрібних документів Кірищук завантажив лише копію паспорту, єдиного податку та виписки. Відсутня навіть тендерна пропозиція, а тому він може бути технічним учасником, який забезпечував мінімальну необхідність у двох учасниках.

Як підприємець він зареєструвався три місяці тому. Якщо порівняти його довідки на інших конкурсах із документами Вікторії Чайки, то вони схожі. Довідки мають однакові шапки і у вихідних даних файлів конкурентів вказано, що їх виготовлено в однаковій програмі, і виробники pdf-файлів співпадають.

Вікторія Чайка, за даними Clarity, отримала замовлень на майже 10 млн грн. Основними її замовниками є Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф у Кіровоградській області, поліція, Нацгвардія.