Берегівські освітяни придбають інфрачервоні термометри із 50% націнкою

10 Вересня 2020

фото: Odontología Integral Heredia

Відділ освіти берегівської РДА Закарпатської області 8 вересня підписав договір із приватним підприємцем Іваном Томашинцем на постачання інфрачервоних термометрів на загальну суму 112 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За договором придбали 90 інфрачервоних термометрів (пірометрів) від компанії EximLab. Компанія має два типи вимірювального обладнання: пірометр EximLab та його модифікація HT-820D.

Бюджетні установи переважно замовляють модифікацію HT-820D, але в Берегово замовили стандартну модель EximLab за 1250 грн за штуку.  Варто зазначити, що вартість, за якою їх купують бюджетні замовники, дуже коливається. Наприклад, Херсонський національний технічний університет придбав пірометри по 1900 грн за штуку, а Біляївський центр первинної медико-санітарної допомоги (Одеська область) замовив аналогічний товар по 1260 грн,  Шегинівська сільська рада (Львівська область) – по 1195 грн/шт.

Однак імпортер продає свою продукцію значно дешевше. За словами менеджера компанії EximLab, інфрачервоні термометри коштують по 845 грн за одиницю без ПДВ, тобто ціна, за якою придбає відділ освіти на 50% вища. Інша модифікація HT-820D наразі відсутня.

Під час підготовки цього матеріалу «Наші гроші. Львів» намагались отримати коментар Івана Томашинця щодо вартості термометрів, однак контактний телефон приватного підприємця, який вказаний на порталі Clarity, не обслуговується.

Іван Томашинець зареєстрований у с. Тисалово Закарпатської області, а приватним підприємцем зареєструвався у грудні 2019 року.  З того часу Томашинець підписав 27 контрактів на 636 тис. грн, переважна більшість яких на постачання медичних матеріалів.

Ця публікація стала можливою завдяки підтримці British Embassy Kyiv в рамках проєкту з протидії порушенням в державних закупівлях під час пандемії COVID-19 у Західній Україні.  Погляди, висновки, рекомендації, висловлені в цій публікації, належать журналістам «Наші гроші. Львів» і можуть не збігатися з офіційною позицією Уряду Великої Британії.