Фірма колишнього начальника львівської служби автодоріг наглядатиме за ремонтами «Онуру» за 10,9 млн грн

06 Серпня 2020

Юрій Лазаренко, фото За Збручем

Служба автомобільних доріг у Запорізькій області уклала два договори з Консорціумом «Інсі» на технічний нагляд за капітальним ремонтом дороги вартістю 10,96 млн грн.

Як повідомляють «Наші гроші», бенефіціарним власником компанії є Юрій Лазаренко – керівник Служби автомобільних доріг у Львівській області у 2014-2016 роках.

Згідно з договорами, мова йде про дві ділянки дороги державного значення М-18 Харків – Сімферополь – Алушта-Ялта, які пролягають у Запорізькій області. За першу ділянку протяжністю 10,3 км консорціум отримає 6,2 млн грн, а за іншу довжиною 6 км –  майже 4,7 млн грн

Тендери на капітальний ремонт за цими ділянками у березні виграв фаворит Укравтодору – ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл», а вартість капітального ремонту обох ділянок – 811 млн грн. Таким чином, ціна технагляду на обох відрізках дороги становить трохи більше 1% від суми загальних тендерів.

Консорціуму «Інсі» створений у червні 2020 року, а його засновником є ТОВ «ЮММ Інженірінг» (90%), бенефіціарним власником компанії є Юрій Лазаренко. Ще 10% належить турецькій фірмі «Мега Мюхендіслік Мюшавірлік Анонім Шіркеті»

Служба автомобільних доріг у Львівській області є найбільшим замовником «Онуру» з часів існування тендерної платформи «Прозорро».  «Онур» переміг у 174 тендерах на загальну суму 6,51 млрд гривень. За керівництва очільника Львівської САД Олега Берези «Онур» продовжує бути лідером по підрядах – компанії віддають підряди і без аукціону за переговорною процедурою.

За 2 місяці існування консорціуму «Інсі» це перші підписані держзамовлення, щоправда, зараз фірма бере участь ще у кількох тендерах також на послуги із технічного нагляду.