- NGL.media - https://ngl.media -

Понад 40% коштів протягом карантину в Чернівецькій області виділили на закупівлю медобладнання

20.07.2020 @ 08:30 в Новини,Чернівці

Протягом березня-червня установи Чернівецької області спрямували 80 млн грн на подолання коронавірусу. При цьому найбільше коштів виділили на медичне обладнання, засоби захисту разом з дрібним устаткуванням та медикаменти.

Рейтинг базується лише на закупівлях, здійснених за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню COVID-19. Також він включає усі підписані договори, навіть ті, які пізніше розірвали або змінили. Детальніше про розподіл коштів – в тексті Марії Ревер «80 мільйонів проти коронавірусу в Чернівцях [1]».

Найбільше коштів спрямували на медичне обладнання – 33 млн грн або 41% від загальної суми. В основному лікарні замовляли апарати штучної вентиляції легень, системи для лабораторного тестування, кисневі концентратори та апарати ультразвукової діагностики.

Серед найдорожчого обладнання – апарат ультразвукової діагностики з набором датчиків вартістю 3,7 млн грн, який придбав Буковинський клінічний онкологічний центр. Це й ж заклад замовив вже згаданий відеобронхоскоп за 2,2 млн грн. Обладнання медикам вже поставили.

Новоселицька районна лікарня замовила рентгенівську систему за 2,4 млн грн. Медики вже попередньо оплатили половину його вартості, сам товар поставлять до кінця липня. Також дороге обладнання – апарат ультразвукової діагностики з набором датчиків – за 1,8 млн грн замовила чернівецька міська клінічна лікарня №3.

Водночас на засоби захисту, захисні костюми, пробірки та дрібне устаткування пішло 18 млн грн, тобто 22% від усієї суми. У цій категорії закупівель лікарні в основному підписували дрібні договори. Єдину велику партію захисних комбінезонів придбала чернівецька міська лікарня №1 – на 984 тис. грн.

Третє місце у рейтингу посідають медикаменти – на них спрямували 12,3 млн грн або 15% від всіх коштів. Тут також медичні заклади в основному укладали невеликі угоди. Винятком стала чернівецька міська лікарня №4, яка придбала ліків на 1,1 млн грн.

А за постачання кисню для тяжкохворих на коронавірус медичні заклади віддали 4,1 млн грн. Найбільший договір на 1,75 млн грн у цій категорії підписала чернівецька міська клінічна лікарня №1 з АТ «Львівський хімічний завод» в кінці квітня. Медики замовили 58,5 тисяч метрів кубічних кисню, якого, за їхніми підрахунками, вистачило б на два місяці. На сьогодні частину коштів лікарня вже виплатила постачальникові, однак повністю договір ще не виконаний.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/07/20/ponad-40-koshtiv-protyagom-karantynu-v-chernivetskij-oblasti-vydilyly-na-zakupivlyu-medobladnannya/

URLs in this post:

[1] 80 мільйонів проти коронавірусу в Чернівцях: http://ngl.media/2020/07/14/80-miljoniv-proty-koronavirusu-v-chernivtsyah/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.