Журналістка «Наші гроші. Львів» нагороджена у конкурсі «Честь професії»

19 Липня 2020

Марія Ревер, журналістка «Наші гроші. Львів» одержала спеціальний приз у номінації «Найкраща аналітика у локальному медіа» за матеріал «Усе пішло не за планом» у ХІ національному конкурсі професійної журналістики «Честь професії».

Це дослідження про те, як протягом останніх двох років виконком у Львові дозволив 130 будівництв, які порушують генеральний план міста. А це понад 60% рішень на нове житлове будівництво.

Крім того, цей матеріал увійшов до шорт-листу п’ятірки найбільш професійних, впливових та резонансних робіт у номінації «Найкраща аналітика».

Загалом цьогоріч у 6 основних номінаціях та спецномінації змагалося 615 матеріалів. До шорт-листу увійшло 35 робіт.

У номінації «Найкраща публіцистика» переміг матеріал журналіста hromadske Богдана Кутєпова «Хроніки Анексії», в номінації «Найкраще розслідування» – Леся Іванова з циклом сюжетів «Армія. Друзі. Бабки» на «Наші гроші з Денисом Бігусом» (Bihus.Info), «Найкраще інтерв’ю» – журналістки BBC News Україна Ольга Мальчевська та Тетяна Януцевич за інтерв’ю з Людмилою Ігнатенко – вдовою чорнобильського пожежника, «Найкраще новинне висвітлення резонансної події» – журналістки «Крим.Реалії» Олена Ремовська та Юлія Стець за матеріал «Пытаются выдавить крымских татар»: день массовых обысков и задержаний в Крыму».

У номінації «Найкраща аналітика» перемогу здобула Ірина Лопатіна з «Радіо НВ» за аудіофільм «Війна, яка ґвалтує», «Найкращий репортаж» – нагороду отримала Олена Струк з Reporters за матеріал «Зрозуміти майя». У спецномінації «Конструктивна журналістика» перемогла журналістка «Бабель» Юліана Скібіцька за матеріал «Если в селе нет воды и все завалено мусором, то зачем тогда церковь? Как священник сделал вымирающее село успешным – репортаж theБабеля».