Підряди на утилізацію медичних відходів в Чернівецькій області отримала компанія, в якої перевізник злив забруднену воду просто на шосе

17 Липня 2020

Фото з сайту rubryka.com

Протягом карантину три установи Чернівецької області замовили утилізацію небезпечних відходів у ТОВ «Науково-виробнича компанія «Укрекопром» на 250 тис. грн. Ця фірма фігурує в кримінальному провадженні щодо забруднення земель шкідливими для життя речовинами.

Усі закупівлі здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Два замовлення на 180 тис. грн зробила чернівецька міська лікарня №4. Ще один договір на 48 тис. грн підписала чернівецька міська клінічна лікарня №3, а ДП «Територіальне медичне об’єднання МВС України в Чернівецькій області» – на 22,5 тис. грн.

Кримінальне провадження, в якому згадують фірму «НВК «Укрекопром», відкрили за ч.1 ст.239 Кримінального Кодексу України – забруднення земель шкідливими речовинами.

Досудовим розслідуванням встановлено, що в серпні 2019 року автомобіль, який на замовлення ТОВ «НВК «Укрекопром» перевозив забруднену домішками воду, злив її на київському шосе в Миколаївській області. При цьому, відповідно до накладної, пунктом розвантаження було зазначено місце в Одеській області. Слідчі вважають, що шкідливі відходи вивантажили в місці, не призначеному для їхнього зберігання, − через це виникла загроза забруднення земель шкідливими речовинами.

Наразі, за даними Миколаївської місцевої прокуратури №1, досудове розслідування триває. «Наші гроші. Львів» звернулися ще тиждень тому до компанії «Укрекопром» за коментарем з приводу згаданого кримінального провадження, однак на момент публікації відповіді не отримали.

Компанія «НВК «Укрекопром» зареєстрована 2015 року в Одесі. Її власниками є Ігор Думбрава, Олена Нечитайло та Артем Мелконян. Фірма спеціалізується на зборі, переробці та утилізації відходів.

Протягом 2019-2020 років підприємство «НВК «Укрекопром» отримало державних замовлень на 17,76 млн грн.