- NGL.media - https://ngl.media -

Лабораторний центр у Львові замовив обладнання для швидшого тестування на коронавірус

17.07.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

Львівський обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України 14 липня замовив [1] систему для лабораторного тестування на коронавірус за 1,05 млн грн. Товар поставить ТОВ «Лайтджин» протягом трьох днів після підписання договору, тобто до кінця цього тижня.

Згідно з угодою, лабораторний центр отримає систему виділення нуклеїнової кислоти Auto-Pure 96. Це − автоматична система виділення ДНК та РНК з різноманітних типів біологічного матеріалу, таких як кров, клітини, зразки тканин. Автоматизована технологія обладнання дозволяє швидко обробляти матеріал повністю виключаючи можливість перехресного забруднення між зразками чи реагентами, зазначено в описі товару.

Система для лабораторного тестування Autopure96 (джерело: bioand.co.kr)

Закупівлю здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Ще на початку липня частину досліджень з лабораторного центру Львівщини перенаправляли [2] в інші області. Під час свого візиту до Львова 22 червня міністр охорони здоров’я Максим Степанов зазначив, що керівництво не справляється з кількістю отриманих тестів та заявив про звільнення керівника обласного лабораторного центру Романа Павліва. Водночас заступник директора Львівського обласного лабораторного центру Олег Когут 25 червня заявив, що з середини червня черг в установі вже не було. Він також додав, що працівники центру вже чотири місяці працюють по 12 годин в день та без вихідних.

Минулого тижня, 8 липня, Львівський обласний лабораторний центр замовив [2] систему для полімеразної ланцюгової реакції у реальному часі  CFX96™ за 850 тис. грн. Це також дозволить пришвидшити тестування на коронавірус. Пристрій дозволяє швидко налаштувати систему відповідно до своїх потреб, використовувати передові засоби аналізу даних та отримувати результати в режимі реального часу.

Щодо систем виділення нуклеїнової кислоти, то за останній тиждень схоже обладнання замовив [3] також Чернівецький обласний лабораторний центр. Заклад отримає систему для лабораторного тестування моделі KingFisher Duo Prime вартістю 1,2 млн грн.

Постачальник обладнання для обласного лабораторного центру Львівщини ТОВ «Лайтджин» зареєстроване 2016 року в Києві. Левова частка компанії належить латвійському акціонерному товариству «Лайфорт Холдинг», меншими частинами володіють кияни Інна Близнюк та Ігор Михайленко. Фірма «Лайтджин» спеціалізується на продажі лабораторного обладнання та є офіційним дистриб’ютором низки відповідних виробників.

Протягом 2019-2020 років підприємство отримало державних замовлень на 6,52 млн грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/07/17/laboratornyj-tsentr-u-lvovi-otrymaye-shhe-odne-obladnannya-dlya-shvydshogo-testuvannya-na-koronavirus/

URLs in this post:

[1] замовив: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-07-14-002220-b

[2] перенаправляли: http://ngl.media/2020/07/08/oblasnyj-laboratornyj-tsentr-lvivshhyny-otrymaye-plr-systemu-dlya-shvydshogo-testuvannya-na-koronavirus/

[3] замовив: http://ngl.media/2020/07/15/laboratornyj-tsentr-bukovyny-zabezpechat-dodatkovym-obladnannyam-dlya-testuvannya-na-koronavirus/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.