- NGL.media - https://ngl.media -

Лабораторний центр Буковини забезпечать додатковим обладнанням для тестування на коронавірус

15.07.2020 @ 09:30 в Новини,Чернівці

Чернівецький обласний лабораторний центр Міністерства охорони здоров’я України 10 липня замовив два обладнання для лабораторного тестування на коронавірус на загальну суму 1,95 млн грн. Товар поставить київське ТОВ «АЛТ Україна ЛТД» протягом тижня з моменту заявки замовника.

Згідно з угодами, лабораторія отримає систему [1] для полімеразної ланцюгової реакції QuantStudio за 750 тис. грн, а також – автоматичну систему [2] для виділення РНК-кислоти KingFisher Duo Prime вартістю 1,2 млн грн. Обладнання виробляє американська компанія «Thermo Fisher Scientific».

Системи для лабораторного тестування. Справа – модель QuantStudio; зліва – модель KingFisher Duo Prime (Джерело: indiaMART та interlabservice)

Закупівлі здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.

Нагадаємо, Чернівецька область входить до трійки регіонів України з найбільшою захворюваністю на коронавірус – станом на 14 липня тут підтверджено [3] 5 184. При цьому, за словами головного епідеміолога Чернівецької області Юрія Падурару в матеріалі [4] «Укрінформ», Буковина налагодила оперативне тестування.

«Якщо зразки мазків надходять зранку, то до кінця дня вже є результати. Якщо проби надходять в другій половині дня – то результат відомий на ранок наступного дня. У нас дуже давно не було затримок із проведенням ПЛР-тестування більше однієї доби», − зазначив епідеміолог наприкінці червня.

Окрім замовлених систем для лабораторного тестування, в кінці квітня Чернівецький обласний лабораторний центр також отримав [5] нову систему для ПЛР-тестування, яка опрацьовує приблизно сто результатів за один цикл роботи.

Постачальник медичного обладнання для Чернівецького обласного лабораторного центру ТОВ «АЛТ Україна ЛТД» працює на ринку з 2008 року. Власником фірми є Василь Соколинський, який протягом 2000-2005 років співволодів ТОВ «Хімлаборреактив» − постачальником продукції для лабораторій.

Протягом 2019-2020 років компанія «АЛТ Україна ЛТД» отримала замовлень на 445 млн грн, з яких 3,3 млн грн – у Чернівецькій області. Фірма була [6] постійним постачальником товарів для державного науково-дослідного експертно-криміналістичного центру Міністерства внутрішніх справ України.

Підготували за підтримки МФ Відродження


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/07/15/laboratornyj-tsentr-bukovyny-zabezpechat-dodatkovym-obladnannyam-dlya-testuvannya-na-koronavirus/

URLs in this post:

[1] систему: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-07-13-007869-c

[2] систему: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-07-13-001186-c

[3] підтверджено: https://phc.org.ua/kontrol-zakhvoryuvan/inshi-infekciyni-zakhvoryuvannya/koronavirusna-infekciya-covid-19

[4] матеріалі: https://www.ukrinform.ua/rubric-society/3050744-svidkist-plrtestuvanna-v-ukraini-abo-nema-cogo-divuvatisa-splesku-zahvoruvanosti.html

[5] отримав: https://promin.cv.ua/2020/04/11/chernivetskyi-laboratornyi-tsentr-pochav-vykorystovuvaty-amplifikator-dlia-pryskorennia-testuvannia-na-koronavirus.html

[6] була: http://nashigroshi.org/2019/04/17/kryminalisty-mvs-daly-favorytam-63-mil-yony-na-systemy-dlia-doslidzhennia-kul-i-hil-z/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.