Лікарні на Львівщині замовили кисень в балонах з різницею в півтора рази в одного й того ж постачальника

06 Липня 2020

Фото: Medicalxpress

АТ «Львівський хімічний завод» протягом останніх двох тижнів підписував договори на постачання кисню в балонах лікарням із різницею в ціні у півтора рази. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Так, Жовківська центральна районна лікарня 2 липня підписала договір на постачання 270 балонів  газоподібного медичного кисню кожен по 6,5 куб. м, де вартість одного балона становитиме 338 гривень без ПДВ (всі ціни нижче також без ПДВ).

Натомість ціна для Стебницької міської лікарні, яка також у Львівській області, за договором від 23 червня становила лише 195 грн, тобто на 42% дешевше.

А для Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні того ж 2 липня ціна в договорі становить 286 грн, тобто на 15% дешевше Жовкви.

У Жовківській райлікарні розповіли, що ціну диктує завод і, ймовірно, вона пов’язана із вартістю доставки. Однак в сусідній Івано-Франківській області 1 липня перинатальний центр замовив кисень у «Львівський хімічний завод» по 273 грн, а в Чернівецькій області взагалі 22 червня підписали договір по 221 грн за балон по 6,5 куб. м.

Найбільшими акціонерами «Львівського хімічного заводу» є Бобришов Анатолій та його дочка Бобришова Крістіна (по 33% акцій). З початку 2018 року «хімічний завод» у Львівській області підписав 45 контрактів на 9,1 млн грн.

Як повідомляв Zaxid.net, Анатолій Бобришов є головою Конгресу російських громад західних областей України і був головним фінансистом діяльності Російсько культурного центру у Львові – зокрема, саме він фінансував видання газети «Русский вестник» з виразно антиукраїнськими поглядами, де серед іншого публікувалися статті з вимогами реабілітації Сталіна. Він також фінансував будівництво Свято-Троїцького храму УПЦ МП на території колишнього львівського заводу «Кінескоп».

Підготували за підтримки МФ Відроження