- NGL.media - https://ngl.media -

Топ-20: Хто отримав найбільше замовлень на COVID-19 у Львівській області

23.06.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

Лідером за сумою отриманих замовлень серед компаній-постачальників товарів для боротьби з COVID-19 стала фірма «Ксенко», яка продає медичне обладнання високого класу. Основний товар, який фірма сьогодні постачає лікарням – апарати штучної вентиляції легенів. У Львівські області фірма за останні три місяці уклала угод на 40,91 млн грн.

Більшість місць у рейтингу посіли компанії-продавці медичного обладнання. Фармацевтичні фірми отримали  лише два місця з 20, так само як і продавці індивідуальних засобів захисту.

Нагадаємо, з 20 березня 2020 року, згідно з постановою [1] Кабінету міністрів, в Україні діє спрощена процедура закупівель для товарів робіт і послуг, необхідних для подолання захворюваності на коронавірусну інфекцію COVID-19. Введена вона була для пришвидшення закупівлі необхідних товарів, медикаментів та послуг. Медичні заклади можуть швидко укладати угоди на потрібні товари без тривалої тендерної процедури і лише звітувати про них на порталі Prozorro.

На сьогодні у Львівській області укладено вже понад 2 тисячі угод за цією спрощеною процедурою на загальну суму 254 млн грн. Рейтинг Топ-20 складено за період з 20 березня по 12 червня, коли загальна сума закупівель становила 212,2 млн грн. Враховані виключно закупівлі проведені за спеціальною спрощеною процедурою.

 

Прогнозований лідер рейтингу ТОВ «Ксенко»,  зареєстроване 2014 року в Києві. Власницею є киянка Оксана Грейц. Компанія продає апарати штучної вентиляції легенів, здебільшого моделі Hamilton-C1, Hamilton-C3 та Hamilton-C6. На сьогодні компанія уклала понад 20 угод з різними лікарнями області.

Друге місце у рейтингу також посіла компанія, яка продає обладнання – київське ТОВ «Медсервісгруп» також постачає лікарням апарати ШВЛ, і за цей період уклала чотири угоди. «Медсервісгруп» належить Андрію Коломойцю і Андрію Забережному.

А от третє місце посіла компанія, яка продає індивідуальні засоби захисту, як то респіратори. Перемогу ТОВ «Технічні фільтруючі матеріали» забезпечили лише два контракти з ДП «Львіввугілля». Державне підприємство лише за однією з угод купило респіраторів FFP 2 та фільтрів для них на суму 15,7 млн грн. Власником та директором цього київського підприємства є Артем Манжос.

ТОВ «Бланком», яке уклала у Львівській області угод на 12,86 млн грн, також продає медичне обладнання – приліжкові монітори стану пацієнта. Компанія зареєстрована менше року тому у Києві киянкою Євгенією Павлюк.

І п’яте місце – компанія «Вектормед», яка постачає обладнання для анестезії та реанімації. Йдеться про кисневі маски, дихальні фільтри, ендотрахеальні трубки тощо. Головним клієнтом компанії у Львівській області став «Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр», який лише за однією угодою придбав необхідного обладнання на 12 млн грн. Фірма працює з 2004 року і належить киянці Світлані Цінській.

Львівська компанія посіла лише дев’яте місце у рейтингу – це ТОВ «Росе», про яку ми неодноразово писали [2], оскільки фірма продавала захисні медичні халати за завищеними цінами. Керівник підприємства Юрій Гайдук пояснював високу ціну ізоляційних халатів для медиків вартістю тканини, яка подорожчала. Власницями фірми є Марія Мокрицька та Галина Стоянівська.

А от десяте місце в рейтингу посіла компанія, яка махлює на тендерах. Незадовго до запровадження спрощеної процедури ТОВ «Лізоформ Медікал» розіграла [3] тендер від Червоноградської лікарні на закупівлю антисептиків з приватною підприємицею, з якою «конкурувало» понад 60 разів. Але загалом компанія є крупним постачальником медичних товарів. Зареєстрована 2008 року в Києві, засновниками є ТОВ «Лізоформ» та «Бхп Біо Хелс Фарма Аг» (Швейцарія), кінцевим бенефіціаром є Заза Берадзе.

Фармацевтичні компанія посіли лише 12 та 17 місці в топі. Це відома дніпровська компанія «БАДМ-Б», що зокрема належить одному з найбагатших українців Олександрові Дитятковського, та ТОВ «Укрмедекспорт» Ольги Билів з Рогатина (Івано-Франківська обл.)


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/06/23/top-20-hto-najbilshe-zarobyv-na-covid-19-u-lvivskij-oblasti/

URLs in this post:

[1] постановою: https://www.kmu.gov.ua/npas/deyaki-pitannya-zakupivli-tovariv-robit-i-poslug-neobhidnih-dlya-zdijsnennya-zahodiv-spryamovanih-na-zapobigannya-viniknennyu-ta-poshirennyu-lokalizaciyu-225200320

[2] писали: http://ngl.media/2020/05/29/mistsevyj-postachalnyk-prodovzhuye-prodavaty-lvivskym-likarnyam-dorogi-izolyatsijni-odnorazovi-halaty-po-180-grn-za-shtuku/

[3] розіграла: http://ngl.media/2020/03/18/konkurenty-zi-spilnym-prynterom-pozmagalysya-za-dezinfektory-dlya-chervonogradskyh-medykiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.