Місцевий постачальник втридорога продасть інфекційній лікарні ізоляційні халати

22 Червня 2020

Львівська обласна інфекційна клінічна лікарня 17 червня підписала договір із ТОВ «Росе» на закупівлю захисних халатів. Сума договору становить 495 тис. грн, про це стало відомо з сайту Prozorro.

Згідно з контрактом, інфекційна лікарня замовила 3,3 тис одноразових ізоляційних медичних  халатів вартістю по 150 грн/шт.

Така ціна є у кілька разів вищою, ніж на аналогічних закупівлях в Україні. Зокрема у Дубровицькій цетральній районній лікарні (Рівненська область) уклали контракт на закупівлю аналогічного товару з ПП «Фірма Фармікс» і халати коштуватимуть 75 грн за штуку, тобто вдвічі дешевше.

Ще дешевше ізоляційні халати купила одеська дитяча поліклініка – за 60 грн за одиницю. Але це не межа. Є низка ще дешевших закупівель. Наприклад, держзамовлення від Львівської служби державного ветеринарно-санітарного контролю та Глибоцького центру медико-санітарної допомоги. Обидві держустанови придбали халати по 40 грн за штуку. Це в майже в 4 рази дешевше ніж, ціна для інфекційної лікарні.

ТОВ «Росе» неодноразово фігурувало у матеріалах «Наші гроші. Львів». Раніше ця фірма вже продала халати для Центру легеневого здоров’я та Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні за ціною 180 грн/шт.

Тоді керівник ТОВ «Росе» Юрій Гайдук відмовився від коментарів по телефону. Однак перед цим сказав, що компанія є виробником цих халатів, а їх ціна обумовлена вартістю тканини, яка подорожчала.

Після публікації на сайті, у якій ми зазначили факт завищення вартості, сторони уклали додаткову угоду, за якою ціна зменшилась до 150 грн за халат.

ТОВ «Росе» зареєстровано у Львові, ним спільно володіють Галина Стоянівська та Марія Мокрицька. З початку 2020 року фірма підписала 13 договорів на 9,3 млн грн.