- NGL.media - https://ngl.media -

Львівський АМКУ оштрафував на 136 тис. грн фірми, що розіграли торги від «Львівської залізниці»

19.06.2020 @ 09:30 в Наслідки,Новини

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала компанії ТОВ «Інвіт груп» та «Гранфінресурс» на 136 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах від «Львівської залізниці».  Йдеться про їх участь у закупівлі розподільчої шафи споживання електрики за 680 тис. грн, яку замовляла залізниця. Відповідне рішення [1] опублікували на сайті АМКУ 17 червня.

Про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали [2] у листопаді 2019 року, а експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» скерували скаргу до Антимонопольного комітету.

Зокрема, у публікації ми зазначали, що фірми подали на торги документи, що були не лише однаковими за змістом (хоча йшлося про довідки довільної форми), але й мали однакові дефекти друку чи сканування. Також компанії надали сертифікати якості від одного підприємства – «НВФ Склад».

Окрім цього, Антимонопольний комітет виявив, що обидва учасники користувались спільною IP-адресою, а також, що логін банківської системи ТОВ «Гранфінресурс» був ідентичний із прізвищем директора фірми-конкурента «Інвіт груп».

Компанії перетинались понад 20 разів, але «Гранфінресурс» виступав технічним учасником і жодного разу не переміг у тендері.

ТОВ «Інвіт груп» зареєстровано в Одесі, а його власницею є Ольга Хамідулліна. З початку 2019 року фірма уклала 12 контрактів на 6,1 млн грн.

Окрім штрафу рішення АМКУ передбачає заборону компаніям брати участь у відкритих торгах протягом трьох років.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/06/19/lvivskyj-amku-oshtrafuvav-na-136-tysyach-grn-firmy-shho-rozigraly-torgy-vid-lvivskoyi-zaliznytsi/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=88806&schema=lviv

[2] написали: http://ngl.media/2019/11/06/odes-ka-kompaniia-pryvela-na-torhy-l-vivs-koi-zaliznytsi-tekhnichnoho-uchasnyka-z-iakym-vzhe-rozpyliala-tenderiv-na-ponad-4-mln-hrn/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.