Львівські комунальники продовжують купувати дорогі захисні маски

19 Червня 2020

«Львівське комунальне автотранспортне підприємство №1» 16 червня підписало договір на закупівлю захисних масок із приватним підприємцем Русланом Романишиним на загальну суму 39 тис. грн. Підприємство придбало чотири тисячі захисних тришарових масок, відтак ціна однієї становитиме 9,8 грн за штуку, що значно дорожче, ніж на ринку та на аналогічних закупівлях.

Однак ще дорожче медичні маски замовили у «Десятій міській лікарні міста Львова» – за 11 грн за одиницю. Їх та інші медичні матеріали постачатиме лікарні приватний підприємець Ярослав Качмар.

Вартість 11-13 грн за захисну маску сьогодні лише у роздрібному продажі. Але купуючи 50 масок ви вже можете зробити це за ціною від 7 грн. Бюджетні установи купують захисні маски значно дешевше. До прикладу, управління майном спільної власності Львівської обласної ради та Яворівська центральна районна лікарня 17 та 18 червня придбали їх за 6,5 грн. А Перша міська поліклініка м. Львова підписала контракт, за яким отримає майже 10 тис. масок по 4,95 грн за штуку, що більш ніж вдвічі дешевше 10-ї лікарні.

З початку 2020 року Руслан Романишин отримав 35 держзамовлень на 897 тис. грн. Ярослав Качмар підписав 33 контракти на 384 тис. грн.

Підготували за підтримки МФ Відродження