Військові медики скупились респіраторами, термометрами і тестами на 1,9 млн грн

18 Червня 2020

Фото умовне. Джерело: Кореспондент

Військово-медичний клінічний центр Західного регіону 15 червня підписав п’ять договорів на постачання респіраторів, термометрів та тестів на коронавірус на загальну суму майже 1,9 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Харківське ТОВ «Бук.Юа» постачатиме респіратори другого (з клапаном) і третього ступеню захисту (без клапану) лише по 35 грн кожен. Загалом замовили 20 тис. респіраторів вартістю 700 тис. грн. Ціна в 35 гривень за респіратор наразі є нижчою, ніж в більшості закупівель в області – в основному купують по 45-70 гривень за одиницю.

Ще 566 тис. грн витратять на дві тисячі швидких тестів для діагностики коронавірусу. Їх замовили у київського ТОВ «Медлідер 24» Миколи Бондара по 283 грн кожен.

Додатково за двома договорами замовили реагентів на майже 440 тис. грн. Так, наприклад, Павло Федоришин продав 20 наборів (по 100 визначень кожне) для виявлення РНК коронавірусу SARS-Cov-2 і групи SARS методом полімеразної ланцюгової реакції (далі ПЛР). Один набір коштуватиме 6 тис. грн.

Крім того, ТОВ «Біонікс лаб» поставить, зокрема, два нa6ори реагентів Novel Corona Virus 2020 (Wuhan Strain specific) Realtime PCR, по 100 реакцій кожен. Один набір коштуватиме 40,75 тис. грн, а раніше такі купували по 38,2-43,9 тис. грн. Замовили також інші реагенти.

П’ятий договір – це замовлення на постачання популярної моделі безконтактних інфрачервоних термометрів YT-1C. Загалом центр отримає 100 термометрів по 1,75 тис. грн від київського ТОВ «Екомед». Ціна відповідає ринковій.

Усі закупівлі здійснили за спрощеною процедурою звітування для запобігання поширенню, локалізації та ліквідації спалахів, епідемій та пандемій коронавірусної хвороби COVID-19.