В один день судові експерти і лікарня у Львові замовили спирт із 40% різницею в ціні

18 Червня 2020

Фото: suspilne.media

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова і Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи 16 червня підписали договори на постачання етилового спирту, однак з різницею в ціні в 1,4 рази. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Львівське обласне бюро судово-медичної експертизи придбає 96% етиловий спирт у флаконах по 100 мл по 18,67 грн без ПДВ. Така ціна є значно нижчою за інші аналогічні закупівлі, в основному спирт купують дорожче 25 грн.

Сума цієї закупівлі становить 175,5 тис. грн, що майже дорівнювало очікуваній вартості. Компанія-постачальник, ТОВ «Севітан», зареєстрована у Дніпропетровської області і належить Олексію Васильєву.

16 червня у цієї фірми замовила спирт і Львівська регіональна державна лабораторія Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів – однак вже по 23 грн за флакон (сума закупівлі 49,5 тис. грн).

«Севітан» продає спирт від дніпропетровського ТОВ «Медлев». Натомість Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова того ж дня підписала договір за результатами аукціону із ПП ВКФ «Скайінвест», яке продавало спирт від ПАТ «Біолік».

Лікарня замовила три найменування етилового спирту загалом на майже 404 тис. грн. Серед них і 96% етиловий спирт у флаконах на 100 мл за ціною 26,5 грн з ПДВ, тобто на 40% дорожче ціни, за якою замовили спирт судові експерти.

«Скайінвест» також постачатиме 96% етиловий спирт у флаконах на 1 л по 279,4 грн, тобто по майже 28 грн за 100 мл. Така ціна за спирт серед закупівель в області не є найдорожчою.

Наприклад, згідно з договором «Скайнівест» із «Охмадитом» від 26 травня, літр 96% етилового спирту коштуватиме майже 285 грн, а Львівського обласного лабораторного центру з КП «Обласний аптечний склад» від того ж числа – по 294 грн.

За даними онлайн-агрегаторів цін, в аптеках Львова 100 мл такого спирту коштує 24-38 грн.