У Новояворівську медичні маски замовили вдвічі дорожче, ніж на ринку

09 Червня 2020

Фото: УНН

Новояворівська міська рада підписала договір із приватною підприємицею Надією Стефанишин на закупівлю медичних одноразових масок загальною вартістю 19 тис. грн. Про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

За договором замовили 1 тисячу одноразових медичних масок, тобто ціна однієї становитиме 19 грн.

Така вартість є значно вищою, ніж на ринку і аналогічних закупівлях у Львівській області. У мережі маски продають переважно по 500-650 грн за пачку в 50 штук, тобто по 10-13 грн за одиницю.

Досить дорого придбає маски і комунальне підприємство «Львівтеплоенерго». За договором на суму 18 тис. грн, маски коштуватимуть 12 грн за одиницю.

При цьому на останніх закупівлях у Львівській області засоби індивідуального захисту замовляють значно дешевше. Більшість бюджетних установ укладають договори на одноразові медичні маски по 3-8 гривень за штуку.

Наприклад, Львівський національний університет імені Івана Франка замовив маски по 7 грн/шт, а для Кам’янко-Бузької лікарні вони обійдуться ще дешевше – 5,5 грн за штуку.

Найдешевше маски замовили у обласному управлінні Державної служби України з надзвичайних ситуацій – всього 3 грн за штуку, що більш ніж в 6 разів дешевше ціни для Новояворівської міськради і в 4 рази дешевше за ціни для «Львівтеплоенерго».

Надія Стефанишин зареєстрована у Новояворівську і є власницею місцевого магазину канцтоварів «Бібльос». З початку року 2019 року вона підписала 8 контрактів на 126 тис. грн, переважна більшість з яких – офісне приладдя та канцтовари.

Медичні маски Стефанишин продає лише вдруге. Й повторно  – Новояворівській міськраді. Вартість масок за попереднім контрактом на 11,5 тис грн, який підписали 27 квітня, невідома, оскільки закупівлю оформили як «поповнення аптечки».

Підготували за підтримки МФ Відродження