Львівський лабораторний центр розірвав договір на респіратори з потрійною переплатою

Фото умовне. Джерело: BNS

Львівський обласний лабораторний центр 26 травня розірвав договір із ТОВ «Бравіс-КР» на закупівлю респіраторів, які продавали втричі дорожче, ніж на ринку.

Нагадаємо, що лабораторний центр 7 травня уклав договір, за яким збирався придбати 320 респіраторів моделі 3M 9322+ Aura із різним рівнем захисту FFP2.

Після підписання договору «Наші гроші. Львів» з’ясували, що вартість одного респіратора становила б 335 грн за штуку, що є значно дорожче, ніж на ринку та інших тендерах. Низка медзакладів купувала їх приблизно по 200 грн.

На ринку ціни на 3M 9322+ Aura дуже різні. Низка інтернет-магазинів тоді пропонували цей товар за роздрібною ціною у 180-200 грн, що на 40% дешевше, ніж у тендері. Також деякі магазини підтвердили наявність необхідної кількості респіраторів за ще нижчою вартістю – по 130 грн за штуку.

Також ми зателефонували в компанію «Бравіс-КР», з якою підписали договір, де нам повідомили, що продають таку модель по «80 гривень за готівку, плюс 20% ПДВ», тобто близько 100 грн, що більш ніж в 3 рази дешевше.

Після цього юристи Bihus.info (проект Тисни) написали листа замовникові про те, щоб знизити ціну або розірвати договір. Лабораторний центр відповів,  що вирішив розірвати договір за згодою сторін. Оскільки він перерахував повну оплату за респіратори «Бравіс-КР», фірма повинна повернути кошти на рахунок центру.

Після публікації новини в лабораторному центрі повідомили, що кошти були повернуті 15 травня (раніше редація перевіряла наявність цієї транзакції на Є-Дата, однак вона відсутня).

ТОВ «Бравіс-КР» зареєстроване у Кривому Розі, а його власником та директором є Михайло Брусєнцев. Раніше компанія переважно займалась ремонтом автомобільної техніки і отримувала замовлення переважно від криворізького комунального автотранспортного підприємства.

Підготували за підтримки МФ Відродження