- NGL.media - https://ngl.media -

Компанія, яка розпиляла тендер на душові за 750 тисяч в Ратуші, виграла незаконно

26.05.2020 @ 08:30 в Львів,Новини

Західний офіс Держаудислужби виявив порушення в закупівлі послуг із ремонту приміщень у Львівській міськраді для облаштування душових вартістю понад 750 тис. грн. Перевірку провели після звернення «Центру громадського моніторингу та досліджень» про наявність порушень. Про це стало відомо із сайту закупівель Prozorro [1].

ЛКП «Ратуша-сервіс» повинне було відхилити пропозицію компанії, яка перемогла в конкурсі – ТОВ «БК Ера». Наприклад, товариство в кошторисі врахувало перевезення та навантаження сміття, однак це підрядник мав робити своїм коштом. Тому тепер комунальне підприємство повинне усунути порушення – розірвати договір.

«Наші гроші. Львів» перевірили документи учасників і виявили, що обраний переможець торгів пов’язаний із ще одним учасником – підприємцем Михайло Черняком. Майже всі документи «конкурентів», які, до речі, пропонували виконати ремонт найдорожче серед інших учасників, мають однакові плями. Це свідчить про те, що їх готували на одній техніці.

Крім того, раніше засновник та директор ТОВ «БК Ера» є Роман Матушевський працював то муляром, то виконробом у конкурента Черняка.

Якщо АМКУ підтвердить, що ці учасники узгоджували свою поведінку на тендері, то їм загрожує штраф і трирічна заборона брати участь у торгах.

ЛКП «Ратуша-сервіс» підписало договір на поточний ремонт приміщень із ТОВ «БК Ера» 12 травня. Підрядник повинен облаштувати 4 туалети та дві душові у приміщенні міськради на площі Ринок, 1.

Кошторисом передбачено встановлення 4 умивальників по 3,3 тис. грн та 4 унітазів по 4,1 тис. грн, а також двох душових перегородок з дверима, кожна по 43,5 тис. грн, двох душових змішувачів по 8,8 тис. грн та інші роботи.

ТОВ «БК Ера» зареєстроване в кінці грудня 2019 року. До цього замовлення фірма отримувала лише один підряд вартістю 171,4 тис. грн на поточний ремонт приміщення частини коридору 5-го поверху в міськраді, також від ЛКП «Ратуша-сервіс». Згідно з довідками, усе обладнання компанії орендоване, а сім працівників, крім директора, з лютого працюють за цивільно-правовими договорами. Як досвід фірма показала ремонт офісу в Києві в лютому.

ТОВ «БК Ера» вже втретє зустрічається в конкурсах із підприємцем Михайлом Черняком. Наприклад, у тендері на поточний ремонт коридору західної частини 5-го поверху Ратуші з очікуваною вартістю в 950 тис. грн. Тут переможцем навпаки став [2] Черняк, однак аудитори 20 травня повідомили про порушення, і ЛКП повинне розірвати договір. Тут само перевірку розпочали після листа наших партнерів – Центру громадського моніторингу і досліджень.

Як повідомляли [3] «Наші гроші. Львів», у жовтні минулого року Михайло Черняк отримав замовлення від ЛКП «Ратуша-сервіс» на поточний ремонт п’ятого поверху Львівської міської ради за 3,98 млн грн. Іншим його замовником є Будинок органної та камерної музики.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/05/26/kompaniya-yaka-rozpylyala-tender-na-dushovi-za-750-tysyach-v-ratushi-vygrala-nezakonno/

URLs in this post:

[1] Prozorro: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-02-20-000700-a

[2] став: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-02-18-001071-b

[3] повідомляли: http://ngl.media/2019/10/25/khol-zona-vidpochynku-ta-konferents-zal-na-p-iatomu-poversi-ratushi-koshtuvatyme-4-mln-hrn/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.