- NGL.media - https://ngl.media -

Закарпатська прокуратура розпочала розслідування закупівлі ліків Свалявською лікарнею

25.05.2020 @ 09:00 в Новини,Ужгород

Прокуратура Закарпатської області розпочала досудове розслідування [1] щодо незаконної закупівлі ліків Свалявською районною лікарнею.

Як з’ясували експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень», 2 квітня лікарня уклала контракт [2] із ТОВ «Бадм-Б» на придбання лікарських засобів за спеціальною спрощеною процедурою для подолання пандемій коронавірусної хвороби (COVID-19). Проте до списку внесла ліки, які не передбачені для лікування коронавірусу.

Згідно з законодавством, використання цієї процедури закупівлі можливо лише для певного списку медичних товарів та ліків, зазначених у постанові [3] Кабінету міністрів. Натомість, як виявили експерти ЦГМД, у закупівлі загальною сумою 399 тис. грн понад третина препаратів не відповіла списку постанови.

«Кабінет Міністрів затвердив чіткий перелік медичних засобів, які можна купувати за спрощеною процедурою у зв’язку з подоланням епідемії. Однак, Свалявська лікарня включила у закупівлю ліків й інші медпрепарати загальною вартістю 142 тис. грн, які не передбачені постановою Кабміну», – пояснив експерт із публічних закупівель ЦГМД Олег Блінов.

Також Олег Блінов додав, що лікарня, ймовірно, включила невідповідні медпрепарати до «ковідівського» списку, щоб уникнути відкритих торгів.

Після виявленого факту порушення експерти «Центру громадського моніторингу та досліджень» звернулись у Державну аудиторську службу та прокурату для проведення перевірки. У відповідь на звернення 24 квітня Прокуратура Закарпатської області розпочала розслідування, відкривши провадження за частиною 2 статті 364 Кримінального Кодексу України (зловживання службовим становищем).


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/05/25/zakarpatska-prokuratura-rozpochala-rozsliduvannya-zakupivli-zajvyh-likiv-svalyavskoyu-likarneyu/

URLs in this post:

[1] розслідування: http://www.gmd.center/2020/05/22/prokuratura-rozsliduye-porushennya-u-zakupivlyah-likiv-svalyavskoyu-rajonnoyu-likarneyu/

[2] контракт: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-02-001606-a

[3] постанові: https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/225-2020-%D0%BF

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.