- NGL.media - https://ngl.media -

Закупівлю медичних товарів для військових медиків розіграли учасники, документи яких готувала одна людина

14.05.2020 @ 09:00 в Львів,Новини

Пов’язані учасники ТОВ «Торговий дім «Волес» та підприємиця Людмила Рожець розіграли [1] тендер на постачання лабораторних матеріалів для військово-медичного клінічного центру Західного регіону.

Довідки з пакетів документів обох конкурентів, які вони завантажили на Prozorro, готували на одному комп’ютері, оскільки їх автором вказано Олександра Захарченко. Це зазначено у властивостях їхніх довідок при відкритті програмою Adobe Acrobat Reader.

У властивостях деяких довідок Рожець також автором вказані інші люди, наприклад, «Кусий Тимофій Володимирович», а від імені «Торговий дім «Волес» у 2019 році пропозицію вантажив Тимофій Кусий з електронною поштою t.kusyi@voles.com.ua.

Загалом у тендерних документах учасників важко знайти подібні ознаки. Однак на своїй фейсбук-сторінці Людмила Рожець поширює дописи свого конкурента, медичного постачальника «Волес». Крім того, вона також закуповує товар у спорідненого однойменного ТОВ «Волес», про що свідчить подана нею декларація відповідності матеріалів.

Під час поточного аукціону і Людмила Рожець, і «Торговий дім «Волес» не знижували своїх пропозицій, хоча ціна другого учасника була на 2,9 тис. грн дешевшою – в результаті він переміг. Обидва конкуренти подали документи в один день з різницею у 20 хвилин.

Підриємиця Людмила Рожець та «Торговий дім «Волес» зустрічаються на торгах 109 разів, починаючи з 2019 року. У двох останніх їхніх закупівлях авторами документів учасників також зазначений вже згаданий Олександр Захарченко.

27-річна Людмила Рожець зареєстрована як підприємиця у 2018 році в Рівненській області. Починаючи з 2019 року вона отримала замовлень на 3,8 млн грн.

Підприємиця вже фігурувала [2] в матеріалі «Наші гроші. Львів» як ймовірна змовниця в тендері від Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні. Вона та її конкурентка Ірина Григорук подали схожі за змістом на оформленням довідки, які замовник вимагав у довільній формі.

Київське підприємство «Торговий дім «Волес» працює на ринку з 2017 року, займається продажем фармацевтичних товарів. Власником та водночас директором компанії є житель Київської області Максим Максимченко. Він до 2016 року був власником вищезгаданого ТОВ «Волес».

Протягом 2019-2020 років «Торговий дім «Волес» отримав замовлень на 26 млн грн, з них – 2,6 млн грн у Львівській області.

Згідно з поточним договором, компанія поставить одноразові системи для забору біологічного матеріалу та товар для лабораторних досліджень на 967 тис. грн. Зокрема, це пробірки, мікропробірки, голки, наконечники для дозаторів, урогенітальні зонди та чашки Петрі (лабораторна посудина). Ціни на товари збігаються з ринковим.

Підготували за підтримки МФ Відродження


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/05/14/zakupivlyu-medychnyh-tovariv-dlya-vijskovyh-medykiv-rozigraly-uchasnyky-dokumenty-yakyh-gotuvala-odna-lyudyna/

URLs in this post:

[1] розіграли: https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2020-04-09-001289-a?fbclid=IwAR2MJpUT-Ziv3ivwLw-pN1gC1ruoqOcT-IH5vXv1gAA3I83ukUGmIMBoTCk

[2] фігурувала: http://ngl.media/2020/03/20/lvivska-infektsijna-likarnya-vtrychi-pereplatyla-za-nyzku-medychnyh-materialiv/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.