Виконком дозволив депутату Доскічу збудувати гараж і спортзал на вулиці Франка, 129

08 Травня 2020

Виконавчий комітет Львівської міськради сьогодні затвердив містобудівні умови та обмеження для реконструкції багатоквартирного житлового будинку на вул. І. Франка, 129 у Львові.

З проханням про реконструкцію та добудову на вул. Франка звернулося ОСББ «Альтанка-1», співзасновником якого є депутат Львівської міськради Остап Доскіч та його родина.

ОСББ хоче демонтувати неавтентичну частину будівлі – надбудову післявоєнного періоду, а на її місці зробити сучасну надбудову. Крім того, біля цього будинку хочуть зробити прибудову, де в тому числі будуть паркомісця. Власники також хочуть укріпити фундаменти, встановити ліфт, зробити перепланування.

Це питання перенесли з минулого засідання виконкому, оскільки хотіли презентувати проєкт. Однак де і коли він був презентований, невідомо.

Під час засідання виконкому головний архітектор міста Антон Коломєйцев повідомив, що управління охорони історичного середовища ЛМР погодило цей проєкт.

Як раніше він пояснив «Наші гроші. Львів», там планували зробити надбудову, однак власників переконали, що не варто збільшувати висоту. Тож, планують лише замінити надбудову на сучасні засклені конструкції та балкон.

Прибудова до будинку складатиметься з двох частин: паркінг під накриттям з колонами та нижче по рельєфу – відпочинкова зона (спортзал). Через прибудову площа забудови зросте з 412 кв. м до 613 кв. м.

ОСББ «Альтанка-1» зареєстровано в липні 2014 року, засновниками є Юрій, Остап та Ганна Доскічі. У 2016 році Львівська міська рада передала ОСББ 0,2395 га на вулиці Франка, 129 у власність, а ще 0,195 га – у межах червоних ліній без права капітального будівництва та посадки багаторічних насаджень в оренду терміном на 5 років.

Підготували за підтримки МФ Відродження