Чернівецька міська рада витратить понад 400 тис. грн на перевезення медперсоналу до кінця карантину

04 Травня 2020

Фото: сайт 0372. Соціальна акція

Департамент житлово-комунального господарства Чернівецької міської ради протягом квітня замовив послуги перевезення медиків на 435 тис. грн. Усі договори діятимуть до 11 травня, тобто до закінчення карантину в Україні.

Більшість замовлень отримав місцевий перевізник Борис Рудик – він отримає загалом 399 тис. грн за свої послуги. Підприємець перевозить медичних працівників з п’яти районів Чернівецької області. Йдеться про маршрути від Чернівців до смт. Глибока, смт. Герца, смт. Новоселиця, смт. Кіцмань та смт. Заставна. Вартість одного кругорейсу становить від 570 до 1080 грн залежно від відстані. Один кілометр пробігу автобуса коштує 15 грн.

Перший договір на 169 тис. грн з перевізником тривав з 10 по 23 квітня. Наступного дня з підприємцем на цей маршрут уклали нову угоду – на 217 тис. грн. Також Борис Рудик отримає 13 тис. грн за перевезення медичних працівників за маршрутом вулиця Садова-Лозівська у Чернівцях.

Чернівецький підприємець Борис Рудик веде свою діяльність з 1997 року. Він у 2010 році виграв конкурс на перевезення жителів Чернівців за маршрутом №31 (вул. Комарова-вул. Калинівська).

Інший перевізник, з яким співпрацює міська рада, − ПП «Багіра». Компанія отримає 36 тис. грн за перевезення медичних працівників за маршрутом Чернівці-Сторожинець. Вартість одного кругорейсу становить 672 грн. Один кілометр пробігу коштує 15 грн, як і в підприємця Бориса Рудика.

Підприємство «Багіра» − один з місцевих чернівецьких перевізників, працює на ринку з 2001 року. Власником фірми є Мирослав Храпчинський, директором – Павліна Храпчинська. До жовтня 2019 року компанія-перевізник обслуговувала маршрут №10 (вул. Шкільна-Александрі) та №10А (район «Садки»-ринок «Центральний). Однак Чернівецька міська рада не продовжила договору з перевізником через скарги людей на неякісне обслуговування.

Чернівецька область організувала перевезення медичних працівників в кінці березня. Автобуси для медиків також курсують від Вижницького району (маршрут Вашківці-Чернівці). Перевозять працівників з Мамаївської об’єднаної територіальної громади (Лужани-Чернівці) та з вже згаданого Вижницького району (Вижниця-Чернівці, Берегомет-Чернівці, Коритне-Чернівці, Замостя-Чернівці).