Чернівецькі медики купили п’ять тисяч масок дорожче за інші області – по 20 гривень за штуку

23 Квітня 2020

Зображення ілюстративне. Джерело: krasota-style

Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня 16 квітня підписала договір на постачання 5 тис. медичних масок з гумовими петлями на загальну суму 100 тис. грн.

За даними Є-дата, лікарня вже оплатила товар, його поставила київська підприємиця Любов Заболотна. Одна маска обійшлася медичному закладові у 20 грн. За такою ж ціною Любов Заболотна продала їх у Київській та Донецькій областях. Однак ще 27 березня медичні маски в підприємиці купив Хмельницький обласний госпіталь ветеранів війни по 16 грн за штуку.

У Чернівецькій обласній дитячій клінічній лікарні ще з 17 квітня не надають редакції «Наші гроші. Львів» інформації про виробника або характеристик медичних масок.

Інші області купують медичні маски з гумовими петлями дешевше. Наприклад, 4-міська клінічна лікарня Львова придбала такі маски «Medicare» у ТОВ «Медична фірма «Авіцена» по 15,5 грн за штуку. Житомирська лікарня №1 замовила їх у ТОВ «Софі-Мед» по 14 грн/шт. За такою ж ціною у ТОВ «МК Медгрупп» їх придбала Запорізька міська рада. А Сорокотязька сільська рада Черкаської області – взагалі по 13 грн за одиницю у ПП «Бізнес-Тайм».

Чернівецька обласна дитяча клінічна лікарня входить до переліку десяти закладів області, де приймають хворих на коронавірусну інфекцію. Згідно з відповіддю Чернівецької облдержадміністрації від 3 квітня, в області не вистачає 58 тис. одноразових захисних медичних масок та 1,5 тис. медичних захисних масок №95.

Підприємиця Любов Заболотна зареєстрована 2019 року в Києві. Протягом 2019-2020 років отримала замовлень на 5,2 млн грн, з них 352 тис. грн – у Чернівецькій області.

Публікацію підготували за підтримки МФ Відродження