«Швидка» у Львові замовила масок на мільйон, але в іншого постачальника

22 Квітня 2020

Фото ілюстративне. Джерело: rost-info.com

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги м. Львова відмінила закупівлю медичних масок на 1 млн грн у підприємиці Наталії Приходько. Натомість після цього договір уклала з іншим постачальником. Ним стало приватне підприємство «Тейдеко», яке належить Мефодію Губію.

Фірма створена рік тому у Києві й раніше не отримувала державних замовлень. Кількість масок та їх ціна не змінилась, замовили 100 тисяч одноразових тришарових масок, по 10 гривень за штуку. Їх отримають протягом двох тижнів після оплати.

Мефодій Губій зареєстрований в місті Рожище Волинської області. Основним видом діяльності його компанії є виробництво інших виробів з деревини, виробів з корка, соломки та рослинних матеріалів для плетіння. Йому також належать дві фірми, зареєстровані у Харківській області, і вони мають подібні назви: ПП «Хохуль» і ПП «Хухоль».

Як раніше зазначали в публікації «Наші гроші. Львів», підприємиця Наталія Приходько в телефонній розмові не змогла повідомити жодних деталей про маски. Вона сказала, її просто попросив підписати договір інший підприємець – Роман Іващик.

Наступного дня після публікації Наталія Приходько надіслала до лікарні лист у якому повідомила, що відмовляється від підписання договору. У протоколі відміни тендеру більш детальної інформації не вказано.

Роман Іващик та Наталія Приходько є приватними підприємцями з Ковеля (Волинська область). Раніше Приходько не отримувала жодних державних замовлень. Натомість Роман Іващик у 2018 році підписував контракти із Ковельським міськрайонним територіальним медичним об’єднанням. Саме цей медзаклад очолював Олег Самчук, до того як став головним лікарем клінічної лікарні швидкої медичної допомоги Львова

У останніх великих держзакупівлях одноразові медичні маски купували за ціною від 8 до 18 грн за штуку.

Публікацію підготували за підтримки МФ Відродження