Чернівецька міська лікарня закупила додаткові ліжка для хворих на коронавірус

17 Квітня 2020

Фото умовне

Чернівецька міська клінічна лікарня №3 замовила 100 ліжок та матраців разом з постільною білизною на загальну суму 272 тис. грн. Товар закуповують для створення додаткових місць в лікарні через збільшення кількості хворих на коронавірус.

Станом на 14 квітня в міській лікарні №1, яка визначена для прийому хворих на COVID-19, закінчуються місця. Про це повідомив міський голова Чернівців Олексій Каспрук у своєму відеозверненні.

«Передбачено, що на одну палату – один пацієнт, заражений коронавірусом чи з підозрою. Місця закінчуються, у нас на 50 палат вже 47 пацієнтів», − пояснив мер міста. За його словами, збільшуватимуть кількість місць в лікарні, тобто в одній палаті буде вже по двоє хворих.

Лікарня замовила 100 дерев’яних ліжок на ламельній основі BD-11 (200×80 см) по 750 грн/шт. Також 100 матраців «Стандарт» по 1,2 тис. грн за одиницю, 100 водонепроникних наматрацників за 280 грн/шт та стільки ж подушок холлофайбер по 155 грн/шт. Крім того, медики замовили 200 комплектів постільної білизни (два простирадла та наволочка) по 175 грн/шт.

Ліжка для міської лікарні №3 постачатиме чернівецьке ТОВ «Техно плюс». Власниками підприємства є Вячеслав Добровольський та Степан Борсук. Перший у 2015 році балотувався до Чернівецької обласної ради від партії ВО «Батьківщина», однак не пройшов. Того ж року його бізнес-партнер Степан Борсук пробував пройти до Чернівецької міської ради, однак також безуспішно.

Поточне замовлення на ліжка – єдине цьогорічне замовлення компанії. Протягом 2017-2018 років фірма співпрацювала з Чернівецьким академічним обласним музично-драматичним театром імені Ольги Кобилянської.

Матраци та ковдри постачатиме чернівецька підприємиця Тетяна Олійник. Протягом 2018-2020 років вона продавала матраци для Нижньо-Станівецького психоневрологічного будинку-інтернату.

А от постільну білизну лікарні продасть підприємець Василь Матюшенко. Це – друге його замовлення цього року, він також постачав маски для КП «Чернівецьке тролейбусне управління».

Нагадаємо, що станом на 15 квітня у Чернівецькій області зафіксовано 589 хворих на коронавірус. Це найбільша кількість випадків серед областей України, перше місце посідає лише Київ, де зареєстровано 612 випадків захворювання.

 

Матеріал підготовлено за підтримки МФ «Відродження»