Закарпатський департамент охорони здоров’я придбав респіраторів у 2,5 рази дешевше ніж центр цивільного захисту

08 Квітня 2020

Фото умовне. Джерело: starkon.city

Департамент охорони здоров’я Закарпатської облдержадміністрації 6 квітня підписав договір із ТОВ «Медичний центр Гудмедікал» на закупівлю респіраторів. Сума контракту становить майже 8,5 млн грн, про це стало відомо з порталу публічних закупівель Prozorro.

Згідно з договором, компанія-переможець надасть замовлені респіратори протягом двох місяців. Всього замовили 71 тис. захисних напівмасок N95 (без окремого клапана для дихання) із рівнем захисту FFP2. Їх ціна буде дорівнювати 90 грн/шт. За такою ж вартістю 30 березня цей товар купувала обласна інфекційна лікарня.

Також «Гудмедікал» продасть департаменту майже 17 тисяч респіраторів із рівнем захисту FFP3 (з клапаном). Їх вартість – 120 грн за штуку. В мережі їх ціна становить від 150 до 200 гривень за одиницю.

Нагадаємо, що 3 квітня Закарпатський обласний центр цивільного захисту також купував такі респіратори, але замовив їх по 300 гривень за штуку, що в 2,5 рази дорожче, ніж у вищезгаданій закупівлі.

Респіратори закуповують у зв’язку із запобіганням поширенню коронавірусу. Як повідомили в обласному департаменті охорони здоров’я, 18 березня на ці заходи виділили 113 млн грн. Станом на 1 квітня проведено або тривають тендери на 58 млн грн для закупівлі необхідного обладнання.  Серед них – планова закупівля респіраторів.

ТОВ «Медичний центр Гудмедікал» зареєстровано у місті Ужгород, а його директором та власником є Микола Гудаш. Останнє держзамовлення компанія отримувала ще наприкінці 2018 року на 130 тис. грн. А 6 квітня підписала із обласним департаментом 3 договори на понад 33 млн грн.