COVID-19: В лікарню швидкої допомоги замовили обладнання на понад 4,5 млн грн

30 Березня 2020

Аналізатор Vitek 2 Compact 15 (фото Bimedis)

Клінічна лікарня швидкої медичної допомоги Львова 27 березня підписала договір на постачання мікробіологічного аналізатора вартістю понад 2,75 млн грн з ТОВ «Волиньфармімпекс». Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Згідно з договором, аналізатор VITEK 2 Compact 15 мають поставити до шести календарних днів з дати підписання договору. Такі аналізатори являють собою повністю автоматичну систему, що дозволяє проводити ідентифікацію і визначати стійкість до антибіотиків найширшого спектра клінічно важливих мікроорганізмів.

Крім того, того ж дня лікарня замовила два аналізатори біохімічні автоматичні HumaStar 200, які можуть робити до 200 тестів на годину, загальною вартістю 1,9 млн грн у ПП «Біола». Обладнання так само мають привезти протягом 6 днів.

Обидві закупівлі здійснили за скороченою переговорною процедурою, враховуючи загрозу епідемії гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19. Ключовим критерієм відбору та оцінки постачальників була швидка поставка цієї продукції.

На сайтах постачальників такого обладнання не опубліковані прайси на продукцію. У червні минулого року Київський міський пологовий будинок №2 замовляв аналізатор VITEK 2 Compact 15 за 1,94 млн грн. Тоді гривня була «міцніша», приблизно на 2 грн на кожному доларові.

Луцьке ТОВ «Волиньфармімпекс» належить Ігорю Бондаруку. У 2020 році компанія отримала на майже 16,5 млн грн, у 2019-му – 10,5 млн грн (тут і далі дані YouControl). ПП «Біола» зареєстровано у Львові, належить Ігорю Павлишу, засновнику мережі «Аптека «3і». Цьогоріч сума укладених договорів на Prozorro становить вже майже 11 млн грн, у 2019-му – 21 млн грн.