- NGL.media - https://ngl.media -

Львівський АМКУ оштрафував змовників, які розіграли 1,7 млн грн на двигунах для «Львіввугілля»

25.03.2020 @ 08:30 в Новини

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала компанії ТОВ «Група Профітрейд» і ТОВ «Інженерний центр ЮКОР» на 136 тис. грн сумарно за узгоджену поведінку на торгах. Йдеться про тендер на закупівлю електродвигунів від ДП «Львіввугілля» вартістю 1,7 млн грн. Відповідне рішення [1] опублікували на сайті АМКУ 20 березня.

Про змову компаній у цій закупівлі «Наші гроші. Львів» написали [2] ще в листопаді 2018 року. Власником фірми-переможця «Групи Профітрейд» є Кирило Нестеренко. А фірма, яка вдавано конкурувала на торгах, ТОВ «Інженерний центр ЮКОР» на той час належала його тітці –  Жанні Пунтус. Зараз ця компанія належить Валентину В’ющенку.

Після публікації новини юристи проекту «Тисни» (Bihus.info) надіслали звернення в АМКУ. Антимонопольники виявили, що документи створені на одному принтері, та завантажені на сайт Prozorro з однієї IP-адреси з різницею у часі в 13 хвилин. Крім того, між фірмами існували господарські відносини – «Інформацій центр ЮКОР» надавав «Профітрейду» фінансові позики, а брат Кирила Нестеренка – Антон Нестеренко зазначений працівником у обох компаніях.

ТОВ «Група Профітрейд» зареєстрована менше двох років тому у Полтаві, З часу заснування отримала лише два державних замовлення на 5,4 млн грн, обидва від ПАТ «Львіввугілля». Окрім штрафу в 68 тис. грн, компанія, як і конкурент – «Інженерний центр ЮКОР» не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/03/25/lvivskyj-amku-oshtrafuvav-zmovnykiv-yaki-rozigraly-1-7-mln-grn-na-dvygunah-dlya-lvivvugillya/

URLs in this post:

[1] рішення: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=88337&schema=lviv

[2] написали: http://ngl.media/2018/11/15/poltavchanyn-rozpylyav-tender-lvivvuhillya-zi-svojeyu-titkoyu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.