Чи допоможе Арбідол проти COVID-19

Російська антимонопольна служба визнала рекламу арбідолу як ліків проти COVID-19 порушенням
23 Березня 2020
23 Березня 2020

Ми впевнені, що ви вже знаєте: ліків від COVID-19 поки що не існує!

Однак знову бачимо ваші репости вирізок з газет, що вже в 1976 році знали, чим лікуватись, і це – арбідол! https://bit.ly/3aagFdf А Росії ще й арбідол нового покоління від коронавірусу почали робити https://bit.ly/3ac229c Друзі, нема жодної теорії змови: в природі багато видів коронавірусів. Зараз пандемія нового типу коронавірусу COVID‑19.

Повторюємо: на даний момент немає ліків від Covid-19! Можна полегшувати лише симптоми. Тобто не існує спеціальних методів лікування, а тільки експериментальні (інформація ВООЗ https://bit.ly/396Zg3D).

Дійсно, в Китаї експериментують з кількома препаратами і включили їх в план лікування, деякі у комбінації із арбідолом (переклад на українську від медмережі “Добробут” https://bit.ly/2WDtrwL).

Арбідол (діюча речовина уміфеновір) – це противірусний препарат, який створили ще в СРСР в 70-х роках для лікування грипу та застуди. Арбідол продається на території колишнього Радянського Союзу і в Китаї.

На сайті російського арбідолу написано, що він є активним проти коронавірусів, без чіткого зазначення саме SARS-CoV-2, через який і було оголошено пандемію (https://bit.ly/3bh9Ear). Коронавірусів існує близько сорока видів!

Тим часом російська антимонопольна служба почала розслідування через рекламу арбідолу як ліків проти COVID-19 (https://bit.ly/396IMbX). І 10 березня стало відомо, ця така реклама є порушенням, тому що в в інструкції про застосування арбідолу відсутня інформація про його можливості у боротьбі з COVID-19 (https://bit.ly/3dvaRx0).