Львівські комунальники привели фірму, щоб «розпиляти» майже 900 тис. грн на перевезення працівників міськради

17 Березня 2020

ЛКП «Ратуша-сервіс» та ПП «Ігліта» розіграли тендер на перевезення працівників департаменту «Адміністрація міського голови» Львівської міської ради. Учасники подали на торги документи з однаковим плямами, що свідчить про підготовку довідок на спільній техніці.

Під час аукціону конкуренти не знижували своїх пропозицій. При цьому фірма «Ігліта» подала неналежно оформлені довідки: не заповнила тендерної пропозиції та не надала переліку працівників чи обладнання.

Відтак, договір на перевезення працівників за 877 тис. грн підписали з ЛКП «Ратуша-сервіс». Перевозити працівників будуть в машинах Skoda Octavia, Toyota Corolla Sedan, Toyota Corolla HB, Mazda, Peugeot Traveller HDI та Mercedes Sprinter. Згідно з технічним завданням, одна машина буде не раніше 2015 року випуску, всі решта – не раніше 2005 року.

ЛКП «Ратуша-сервіс» перевозитиме працівників до кінця цього року. При цьому година роботи коштуватиме 123 грн, відрядження в межах України без проживання – 133 грн, а з проживанням – 296 грн. Минулого року вартість години перевезення працівників становила 72 грн (без ПДВ).

Учасники зустрічаються на торгах вчетверте. Два тендери вже завершені, ще дві закупівлі перебувають на стадії кваліфікації переможця або розгляду пропозицій. Наразі переможцем двох завершених торгів є комунальне підприємство «Ратуша-сервіс».

Львівське комунальне підприємство «Ратуша-сервіс» створене 1998 року, підпорядковане адміністративно-господарському управлінню Львівської міської ради. ЛКП «Ратуша-сервіс» виступає як замовником послуг, так і учасником на торгах. В основному за 2019-2020 роки комунальне підприємство замовило ремонт та утримання приміщень Львівської міської ради. А як учасник змагалося в тендерах на перевезення працівників міської ради та прибирання приміщень. На сьогодні очільницею підприємства є Ірина Тихоліз.

Підприємство «Ігліта» зареєстроване 2014 року у Львові. Його власником є Ростислав Дубовий, а керівником – Ростислав Салямон. Протягом 2019-2020 років фірма «Ігліта» отримала лише одне замовлення – на перевезення працівників Дніпровської райдержадміністрації за 70 тис. грн. Компанія не брала участі в інших тендерах, окрім вищезгаданих.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії