- NGL.media - https://ngl.media -

Львівський АМКУ «забанив» менеджерів Хом’яка, які розіграли 2 мільйони на оновлення очисних споруд Стрия

12.03.2020 @ 09:00 в Наслідки,Новини

Територіальне відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувало [1] ПП «Науково-виробнича фірма «Екотоп» та ПП «Ріал» на 136 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в тендері на реконструкцію очисних споруд Стрия за 1,98 млн грн.

Про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали [2] в жовтні 2019 року. Номер телефону бухгалтера «Ріал», який фірма вказувала в договорах в лютому цього року, 0322532371, повністю співпадає з основним номером їх конкурента «Екотоп». Також ПП «Ріал» не завантажила на торги всіх потрібних документів.

Після публікації новини юристи проєкту «Тисни» (Bihus.info) надіслали звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що конкуренти використовували спільну ІР-адресу та робили документи в одній програмі. Відтак компанії отримали по 68 тис. грн штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Підприємство «Науково-виробнича фірма «Екотоп» зареєстроване у Львові. Його власником є Орест Горак, а директором – Ігор Івашко. Обидва є керівниками сімейних фірм Хом’яків. Івашко є директором фірми синів Хом’яка «Віп-Захід», а Горак – керівником ТОВ «Інвест-Актив Груп» сестри та тестя Мирослава Хом’яка.

Підприємство «Ріал» належить Мирославу Даниліву, племіннику екс-керівника департаменту екології та природних ресурсів Львівської облдержадміністрації Мирослава Хом’яка.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/03/12/lvivskyj-amku-zabanyv-menedzheriv-hom-yaka-yaki-rozigraly-2-miljony-na-onovlennya-ochysnyh-sporud-stryya/

URLs in this post:

[1] оштрафувало: http://www.amc.gov.ua/amku/doccatalog/document?id=88279&schema=lviv

[2] написали: http://ngl.media/2019/10/17/liudy-khom-iaka-rozpylialy-2-mil-yony-na-proekti-rekonstruktsii-ochysnykh-sporud-stryia/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.