- NGL.media - https://ngl.media -

Львівська міськрада витратила вже понад 60 тис. грн на власну газету, яку роздають безкоштовно

11.03.2020 @ 08:30 в Новини

Львівська міськрада замовила друк вже третього випуску газети «Львівський вісник», тираж якого становить 50 тис. примірників. Друк кожного випуску коштує понад 22,3 тис. грн. Про це «Наші гроші. Львів» дізналися від Христини Процак, начальниці відділу «Прес-служба» ЛМР.

За її словами, рішення про видання газети було колегіальним, і насправді, «Львівський вісник» – це більше листівка, бюлетень з корисною інформацією для львів’ян.

Газета “Львівський вісник”. Фото Євген Бойко

«Газета виходить в тестовому режимі. Ми проаналізуємо, наскільки є запит від львів’ян, а потім приймемо рішення», – розповіла Христина Процак. Скільки часу триватиме тестовий період – невідомо. Як зазначила Христина Процак, видання орієнтоване на людей старшого, пенсійного віку, які не вміють користуватись інтернетом, однак яким потрібно отримувати важливу інформацію.

Написання текстів та верстка газети здійснюється силами прес-служби Львівської міськради, друк замовляє управління адміністрування послуг ЛМР у ТОВ «ДІМ». Видання поширюють безкоштовно у ЦНАПах, поліклініках, театрах, музеях, відділах соцзахисту тощо.

На порталі Є-Дата наразі є інформація про оплату друку лише одного випуску видання. Як повідомила Христина Процак, вартість друку кожного випуску однакова.

Перший випуск вийшов 31 січня. У ньому, окрім того, що пенсіонери можуть їздити безкоштовно і які дороги ремонтуватимуть, розповіли, зокрема, які книги планує цьогоріч прочитати міський голова Львова Андрій Садовий. Також дві сторінки присвятили «Духовній величі Львова».

Рубрика про духовну велич Львова повторилась і в наступному випуску (фото Христини Процак)

У другому випуску вийшло коротке інтерв’ю із заступницею міського голови Іриною Маруняк про особисте життя «Долаючи страх перед літаками, я полетіла до свого кохання». Такі тексти з’явились у бюлетені на вимогу львів’ян. Мовляв, раніше прохання розповідати про чиновників та їх життєві орієнтири неодноразово надходили на гарячу лінію, такі повідомлення залишали в коментарях, стверджує Христина Процак.

Фото “Львівського вісника” Христини Процак

Третій випуск, від 6 березня, в основному присвячений коронавірусу. Однак на останніх двох сторінках розміщена публікація на болючу для Львова тему приєднання навколишніх населених пунктів до Львівської ОТГ під назвою «Агломерація, а точніше ОТГ: зміни незворотні». Там популярно пояснюють, що «і рибку з’їсти, і лапок не намочити» вже не вийде.

Нагадаємо, Львівська міськрада майже протягом двадцяти років мала власну газету «Ратуша». Однак в рамках роздержавлення ЗМІ по всій країні в грудні 2018 року прийняла [1] рішення про припинення діяльності КП «Ратуша».

Замовляючи послуги з друку газети на суму понад 50 тис. грн, управління Львівської міськради повинне проводити допорогову закупівлю, на 200 тис. грн і більше – відкриті торги. У разі, якщо ЛМР й далі укладатиме прямі договори на друк газети, це може вважатись поділом предмету закупівлі, тобто порушенням закупівельного законодавства.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/03/11/lvivska-miskrada-vytratyla-vzhe-ponad-60-tys-grn-na-vlasnyj-byuleten-yakyj-rozdayut-bezkoshtovno/

URLs in this post:

[1] прийняла: https://zaxid.net/lvivska_miskrada_zavershila_protses_rozderzhavlennya__gazeti_ratusha_n1472724

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.