- NGL.media - https://ngl.media -

Тернопільський АМКУ «забанив» київську компанію та її менеджера, які ділили тендери на комп’тери для медуніверситету

03.03.2020 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету в Тернопільській області оштрафувала ТОВ «Артлайн ІТ» та підприємця Юрія Грабовського на 118 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в декількох закупівлях, серед яких придбання комп’ютерної техніки для Тернопільського державного медичного університету імені Івана Горбачевського.

Вперше про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали [1] в березні 2019 року. Обидва конкуренти завантажили ідентичні декларації про відповідність товарів з однаковим дефектом друку чи сканування. Свої тендерні документи і Юрій Грабовський, і компанія «Артлайн ІТ» завантажили з різницею в 12 хвилин. Також, згідно з довідкою 1ДФ, яку фірма «Артлайн ІТ» подала на інші торги, у першому кварталі 2018 року Юрій Грабовський працював у цій компанії.

Учасники ходили разом на тендери від Тернопільського медуніверситету. Минулого року вони також змагалися за комп’ютерну техніку, і в закупівлі перемогла компанія «Артлайн ІТ». Загалом конкуренти зустрічалися на торгах вже тричі.

Після публікації новини фахівці з публічних закупівель «Центру громадського моніторингу та досліджень» подали звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що конкуренти використовували одну ІР-адресу, їхні документи мали спільні дефекти сканування та були створені в одній програмі.

Відтак компанія «Артлайн ІТ» та підприємець Юрій Грабовський отримали по 59 тис. грн штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.

Обидва конкуренти зареєстровані в Києві. Протягом 2019 року фірма «Артлайн ІТ» отримала замовлень на 7,8 млн грн. Підприємець Юрій Грабовський з моменту реєстрації не отримав жодного замовлення та брав участь в тендерах всього п’ять разів.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2020/03/03/ternopilskyj-amku-zabanyv-kyyivsku-kompaniyu-ta-yiyi-menedzhera-yaki-dilyly-tendery-na-komp-tery-dlya-meduniversytetu/

URLs in this post:

[1] написали: http://ngl.media/2019/03/13/kyivs-ka-firma-poborolasia-zi-svoim-pratsivnykom-za-postachannia-komp-iuteriv-dlia-ternopil-s-koho-meduniversytetu/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.