Підприємці з ідентичними документами «розпиляють» майже три мільйони на харчуванні учнів Турківського району

11 Лютого 2020

Відділ освіти Турківської РДА має намір укласти чотири угоди на послуги з харчування учнів із підприємцями з однаковими документами. Загальна сума угод за 4 лотами становить 2,46 млн грн. Про це стало відомо з порталу Prozorro.

Загалом закупівлю проводили за п’ятьма лотами, однак один із них не відбувся через відсутність достатньої кількості учасників. В інших переможцями стали приватні підприємці Василь Стахнів, Людмила Фазан, Марія Данилів та спільне підприємство «Турківський комбінат громадського харчування».

За технічним завданням, переможці торгів до кінця 2020 року забезпечуватимуть харчуванням учнів 1-4 класів та пільгових категорій. Середня вартість одного обіду складатиме близько 15 грн.

Найбільше замовлення на суму 1,06 млн грн збираються підписати із приватним підприємцем Василем Стахнівим. Він годуватиме учнів 17 шкіл району. Варто зазначити, що у документах Стахнів вказує наявність у нього лише п’яти працівників. Його конкуренткою у двох лотах була Людмила Фазан, яка завантажили низку однакових документів, хоча замовник вимагав їх у довільній формі (довідки про працівників, матеріально-технічну базу, тощо). В цих документах обидва підприємці припустились однакових помилок.

Аналогічні документи з однаковими помилками завантажили і двоє інших учасників: Марія Данилів та «Турківський комбінат громадського харчування», що поділили між собою інші два лоти на суму 199 тис. грн та 225 тис. грн відповідно.

Крім того, жоден з учасників не надав усіх необхідних документів, наприклад, відсутні копії паспорта, аналогічного договору тощо. Тому, згідно із законодавством, тендерний комітет повинен був би відхилити усіх учасників торгів.