Кам’янко-Бузькі освітяни збираються відписати майже два мільйони на харчування школярів подружжю тендерних змовників

16 Січня 2020

Два контракти на харчування учнів до кінця червня цього року від відділу освіти Кам’янко-Бузької РДА отримає подружжя Кекошів з смт Добротвір. Подружжя привело на торги бізнес-партнерку та профспілкову лідерку у якості додаткового конкурента та не приховували пов’язаності в своїх документах.

Відділ освіти Кам’янко-Бузької РДА 14 січня опублікував у системі електронних закупівель Prozorro повідомлення про намір укласти два договори загальною вартістю 1,78 млн грн. Контракти планують підписати із приватною підприємницею Галиною Кекош і споживчим товариством «Оксамит», директором якого є чоловік Галина Кекош Михайло Кекош. Товариство засноване «Кам’янка-Бузькою районною спілкою споживчих товариств», тобто входить в систему споживчої кооперації. При цьому керівником районної спілки, засновника підприємства, за даними порталу YouControl, є той самий Михайло Кекош.

Згідно з договором, Галина Кекош забезпечуватиме харчуванням учнів трьох шкіл та двох НВК впродовж року за 838,47 тис. грн. А споживче товариство «Оксамит» годуватиме учнів восьми навчальних закладів за 944,71 тис. грн.

Торги відбулись за двома лотами і участь у них, окрім переможців, брали ТОВ «Львівський кейтеринг» та приватна підприємниця Стефанія Фалісей. Якщо перше підприємство не виграло торги через вищу ціну, то приватна підприємниця Фалісей була «своїм учасником», адже директор фірми переможця СП «Оксамит» Михайло Кекош водночас працює у неї кухарем.

Стефанія Фалісей також конкурувала і з його дружиною – приватною підприємницею Галиною Кекош, яка крім приватного бізнесу працює в тому ж такі СП «Оксамит».

Що більш, Стефанія Фалісей є профспілковим лідером районної спілки споживчих товариств, вона є керівником «Кам’янка-Бузької районної профспілкової організації працівників споживчої кооперації», до системи якої, нагадаємо, входить і СП «Оксамит».

Цікаво, що представники ТОВ «Львівський кейтеринг», які програли торги,  звертались до тендерного комітету зі скаргою, де наголошували на сімейних та бізнесових зв’язках учасників торгів. Проте тендерний комітет, попри наявні у них документи, заявив, що це неправда.

«Як вбачається із змісту витягу з ЄДРПОУ, Кекош М.М. не є керівником Кам’янка-Бузької РССТ. Кекош М.М. є керівником ТзОВ «Оксамит», яке й запропонувало найбільш економічно вигідну пропозицію. Керівником Кам’янка-Бузької РССТ є Фалісей С.В. А відтак, твердження про наявність відносин підпорядкування між Кекош М.М. та Фалісей С.В. не відповідає дійсності», – написали у відповіді на скаргу представники тендерного комітету.

Не помітили у тендерному комітеті і того, що документи Стефанії Фалісей були оформлені так само як і документи СП «Оксамит», навіть ті, які замовник вимагав у довільній формі. Наприклад, довідки про матеріально-технічну базу, гарантійні листи і т. д. Усі троє учасників торгів завантажували документи згруповані у однаковій послідовності та з однаковими назвами.

Щодо попередньої діяльності майбутніх годувальників учнів в Кам’янко-Бузькому районі, то СП «Оксамит» з початку 2019 року підписало 5 договорів на 7,4 млн грн.  А Галина Кекош за цей самий період отримала 6 замовлень на 585 тис. грн.