- NGL.media - https://ngl.media -

Львівський АМКУ «забанив» підприємців зі спільними довідками, які розіграли мільйон від Академії сухопутних військ

24.12.2019 @ 09:00 в Наслідки,Новини

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області визнала змовниками приватних підприємців Олександра Дмитренка та Тетяну Горбату за «розпил» майже мільйона гривень під час закупівлі модульної конструкції від Національної академії сухопутних військ. Тетяну Горбату також оштрафувала на 68 тис. грн.

Вперше про змову цих учасників на торгах написали [1] «Наші гроші. Львів» у листопаді 2018 року. В новині зазначили, що конкуренти забули поміняти прізвище в одній зі своїх тендерних довідок. Також чоловік Тетяни Горбатої, Вадим Горбатий, був зареєстрований за тією ж адресою, що й Олександр Дмитренко.

Після публікації цієї новини Національна академія сухопутних військ імені Петра Сагайдачного розірвала договір. Про це редакції «НГ. Львів» повідомив керівник академії генерал Павло Ткачук в офіційному листі.

«Посадові особи відповідних служб академії провели детальне вивчення документів, поданих переможцем торгів, та встановили порушення, які унеможливлюють дію зазначеного договору. Мною прийнято рішення про розірвання цієї угоди. Проводиться вивчення обставин, що призвели до ситуації, викладеної у вашій публікації», – написав генерал Ткачук.

Після цього юристи проекту «Тисни» (Bihus.info) надіслали звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що підприємці користувалися однією ІР-адресою, яка була доступна в кафе «Світ кави» на вул. Кульпарківській, 59. Крім того, підприємці синхронно подавали свої документи, а Тетяна Горбата виступала здебільшого технічним учасником. В результаті АМКУ оштрафував Горбату на 68 тис. грн. Вона також не зможе брати участі у відкритих торгах протягом трьох років. При цьому підприємця Дмитренка оштрафувати не вдалося, оскільки він припинив свою підприємницьку діяльність.

У своїй відповіді АМКУ Дмитренко зазначив, що був змушений припинити свою діяльність, оскільки не мав замовлень після скасування договору з Національною академією.

Олександр Дмитренко зареєстрований в м. Кам’янка-Бузька, а Тетяна Горбата – в с. Чишки Пустомитівському районі. Протягом своєї діяльності вони отримували замовлення лише від Національної академії сухопутних військ.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/12/24/l-vivs-kyy-amku-zabanyv-pidpryiemtsiv-zi-spil-nymy-dovidkamy-iaki-rozihraly-mil-yon-vid-akademii-sukhoputnykh-viys-k/

URLs in this post:

[1] написали: http://ngl.media/2018/11/30/pryvatni-pidpryjemtsi-z-falshovanymy-dovidkamy-rozihraly-miljon-vid-akademiji-suhoputnyh-vijsk/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.