- NGL.media - https://ngl.media -

АМКУ «забанив» компанії-змовників, власниками яких були батьки заступника голови райради Городоцького району

13.12.2019 @ 08:30 в Наслідки,Новини

Адміністративна колегія територіального відділення Антимонопольного комітету у Львівській області оштрафувала ТОВ ВКП «Спортавто» та ПП «Обрій» на 136 тис. грн за антиконкурентні дії на торгах. Йдеться про їхню участь в закупівлях в Городоцькому та Самбірському районах. Відповідні рішення опублікували на сайті АМКУ.

Вперше про змову цих учасників на торгах «Наші гроші. Львів» написали [1] в серпні 2018 року. Обидві компанії користувалися однаковим номером факсу та однаковою електронною поштою. Також на інші торги вони подали індентичні довідки, про захист довкілля та гарантійні листи. Крім того, конкуренти орендували однакове обладнання в одного підприємця.

Компанії також пов’язані через спільне керівництво. Засновником «Спортавто» є Ігор Слонівський, а підприємство «Обрій» до лютого 2018 року належало  його дружині Лідії Слонівській. Лідія та Ігор Слонівські є батьками заступника голови Городоцької районної ради Богдана Слонівського.

Фірми зустрічалися на торгах п’ять разів. В усіх закупівлях, які відбулися, виграла фірма «Спортавто».

Після публікації новини юристи «Центру громадського моніторингу та досліджень» надіслали звернення в АМКУ. Комітет також встановив, що компанії користувалися однією ІР-адресою та мали спільних працівників. Відтак конкуренти отримали по 68 тис. грн штрафу. Вони також не зможуть брати участі у відкритих торгах протягом трьох років.


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/12/13/amku-zabanyv-kompanii-zmovnykiv-vlasnykamy-iakykh-buly-bat-ky-zastupnyka-holovy-rayrady-horodots-koho-rayonu/

URLs in this post:

[1] написали: http://ngl.media/2018/08/01/firma-peremozhets-pozmahalasya-z-eks-pidpryjemstvom-druzhyny-jiji-zasnovnyka-za-rekonstruktsiyu-ambulatoriji-na-43-mln-hrn/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.