- NGL.media - https://ngl.media -

Третину дозволів на будівництво житла у Львові розділили між собою шість груп компаній

10.12.2019 @ 14:39 в Новини

З липня 2017 по серпень 2019 року виконавчий комітет Львівської міської ради видав 209 містобудівних умов та обмежень (МОУ) на багатоповерхове житлове будівництво у Львові. З них 72 МУО, тобто 35% розділили лише шість груп компаній. «Наші гроші. Львів» проаналізували, хто у Львові будує найбільше житла.

Найактивнішим забудовником Львова виявилась група компаній «Авалон». Протягом останніх трьох років ця компанія отримала від виконкому міськради Львова погодження на 26 нових будівництв. Офіційним власником та генеральним директором флагманської компанії групи Avalon Inc є 37-річний дніпрянин Дмитро Палієнко. За даними [1] Асоціації західноукраїнських забудовників, Палієнко у 2016 році став фінансовим директором компанії Avalon Inc, а у 2019 – генеральним. Раніше він працював у фінансовому департаменті компанії «Інтерпайп» Віктора Пінчука. Але уособленням компанії у Львові є депутат Львівської міської ради Григорій Козловський, право власності якого ґрунтується виключно на його словах.

Друге місце посів власник ПАТ «Львівський холодокомбінат» Богдан Копитко. Контрольовані ним компанії «Торговий центр «А» та «Львівське автотранспортне підприємство-14630» отримали загалом 16 МУО на будівництво. Вони будують житловий комплекс Dolce Vita на вулиці, Залізнична, 7, а також ЖК 5th Avenue на Городницькій.

А третє місце в рейтингу дісталось ПАТ «Львівський інструментальний завод». Компанія отримала дозволи на 12 новобудов у Львові, які вона будує під маркою Greenville. Серед бенефіціарів акціонерного товариства є колись один з найбільших девелоперів Західної України власник компанії «ТКС» трускавчанин Іван Торський. Ще 7 років тому він входив до списку найбагатших українців, а журнал «Фокус» оцінював його статки у 337 млн доларів. У 2008 році Торський став відомим на всю Україну через перестрілку зі своїм бізнес-партнером Володимиром Говірком.

Більш детально про решту забудовників читайте в тексті «Хто будує у Львові» [2].


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/12/10/tretynu-dozvoliv-na-budivnytstvo-zhytla-u-l-vovi-rozdilyly-mizh-soboiu-shist-hrup-kompaniy/

URLs in this post:

[1] даними: https://azuz.org.ua/team/lebedyeva-yuliya/

[2] «Хто будує у Львові»: http://ngl.media/2019/12/10/khto-buduie-u-l-vovi/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.