Учасники з однаковим почерком позмагалися за 30-мільйонний тендер на ремонт мулових майданчиків очисних споруд

09 Грудня 2019

Львівське комунальне підприємство «Зелене місто» замовило поточний ремонт частини площадки для зневоднення мулу по вул. Пластова, 13, де знаходяться очисні споруди Львова. Підрядником обрали ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Містобуд», яке виконуватиме роботи за 29,96 млн грн. Про це стало відомо з сайту закупівель Prozorro.

Мулові майданчики потрібні для підсушування мулу з очисних споруд. Компанія-переможець ремонтуватиме їх до середини третього кварталу 2020 року.

До аукціону не допустили ДП «Будівельник-2012», тому конкурентом переможця на цих торгах було лише ТОВ «НВП Шляхбуд» Євгенія Кінаша. І «Містобуд», і «НВП Шляхбуд» зареєстровані в Рівненській області, зустрілися під час закупівель вже 21 раз.

Під час аукціону пропозиція «НВП Шляхбуд» була на 3 млн грн дешевшою за конкурента. Однак, отримавши перемогу, фірма відмовилася підписувати договір, причина у листі тендерному комітетові не вказана. Таким чином перемога дісталася «Містобуд».

Проаналізувавши документи конкурентів, «Наші гроші. Львів» виявили, що учасники користувались однаковим пристроєм для сканування чи друку, бо на їх довідках про матеріально-технічну базу наявні близько десяти ідентичних плям.

Для збільшення клікніть на зображенні

Крім того, надписи на копіях документів суперників зроблені однаковим почерком.

ТОВ «Будівельно-монтажна компанія «Містобуд» належить Валерію Потоцькому. Це вже друге замовлення від ЛКП «Зелене місто» для цієї компанії – цьогоріч вона здійснювала підготовчі роботи для ремонту частини площадки за 420,6 тис. грн. Основним замовником для «Містобуду» є АТ «Укртранснафта» – понад 96 млн грн.

Матеріал підготовлено в рамках проекту IWPR за підтримки МЗС Норвегії