На території медзакладів у Львові зводять багатоповерховий житловий будинок

09 Грудня 2019

Львівська міська рада передала в оренду три земельні ділянки на вулиці Пекарській, на яких ведеться будівництво багатоквартирного житлового будинку. Ця територія належить до «закладів охорони здоров’я», а жодна із ділянок не призначена для будівництва житла.  Детальніше про це читайте у статті Олександра Тартачного «І стіни тут лікують».

Житловий комплекс зводять на трьох ділянках площею понад 0,21 га, усі з яких мають різне призначення. Землі надані в оренду під будівництво СТО, громадських будівель та навіть медичної клініки.

Фактично будівництво велось у два етапи. Під час першого  —  у 2015 році забудовникам дозволили зводити житло на землі, яку виділяли під СТО та медцентр.  Висота майбутнього будинку не повинна була перевищувати 24 метри. Будівництво велось у історичному ареалі, а тому в документах зазначено, що забудовник мав “гармонійно ув’язати його із сформованим архітектурно-містобудівним середовищем”.

Тоді не було ще плану зонування цього району, отож всі будівельні рішення приймали лише на основі генерального плану Львова. Ця територія відноситься до земель установ охорони здоров’я, а тому дозволяти тут будівництво житлових будинків є грубим порушенням.

Під час другого, уже в 2019 році  —  на місці гаражу дозволили добудувати ще одну 8-поверхову секцію з квартирами, а граничну висоту збільшили вже до 30 метрів.

Нагадаємо, з початку цього року видавати містобудівні умови та обмеження в історичній частині міста можна лише на основі затвердженого історико-архітектурного опорного плану. А його у Львові досі не затвердили.

Цей документ було виготовлено за фінансового сприяння Європейського Союзу. Відповідальність за зміст цього документу несе Громадська організація «Львівська група» і за жодних обставин не може вважатися таким, що відображає думку Європейського Союзу» (This document has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of NGO Lviv Group and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union).