- NGL.media - https://ngl.media -

На території біля «Львівського автобусного заводу» замість торгового центру дозволили будувати житло

06.12.2019 @ 09:00 в Новини

Компанія «Атріум Естейт» зводить багатоповерхівки на території, передбаченій для торгових центрів, магазинів та ринків. Йдеться про житловий комплекс на вул. Стрийській, 45 у Львові біля «Львівського автобусного заводу». Щоб дозволити це будівництво, виконком затвердив детальний план, яким змінив зонінг та генплан. Про це пише журналістка Марія Ревер в тексті «Добазарились [1]».

Згідно з генпланом, ділянка майбутнього будівництва − це територія громадських комплексів, центрів та об’єктів. Тут, відповідно до зонінгу Сихівського району, мали б бути магазини, торгові центри та ринки. Жодного будівництва багатоповерхівок ні генплан, ні зонінг не передбачав. Тому виконком затвердив детальний план, який змінив цю територію на зону багатоповерхової житлової забудови.

Як раніше зазначали «Наші гроші. Львів», детальний план території не повинен суперечити зонінгу та генплану.

Містобудівні умови та обмеження на це будівництво отримала фірма «Атріум Естейт» в листопаді 2018 року. Ця компанія через спільне керівництво пов’язана з групою компаній «Фуршет» депутата Київської міськради від фракції «Солідарність» Ігоря Баленка.

Нагадаємо, згідно з дослідженням [2] «Наші гроші. Львів», на територіях громадських комплексів протягом останніх двох років виконавчий комітет ЛМР 37 разів дозволив будувати житлові багатоповерхівки. Загалом виконком затвердив понад 60% містобудівних умов та обмежень, які суперечать генплану.

Цей документ було виготовлено за фінансового сприяння Європейського Союзу. Відповідальність за зміст цього документу несе Громадська організація «Львівська група» і за жодних обставин не може вважатися таким, що відображає думку Європейського Союзу» (This document has been produced with the financial assistance of the European Union. The contents of this document are the sole responsibility of NGO Lviv Group and can under no circumstances be regarded as reflecting the position of the European Union).

Ми створили покрокову інструкцію [3] з перевірки законності будівництва. Скористайтесь нашими порадами!

Дивіться також Інтерактивна карта незаконних забудов Львова  [4]


Статтю роздруковано з NGL.media: https://ngl.media

URL статті: https://ngl.media/2019/12/06/na-terytorii-bilia-l-vivs-koho-avtobusnoho-zavodu-zamist-torhovoho-tsentru-dozvolyly-buduvaty-zhytlo/

URLs in this post:

[1] Добазарились: http://ngl.media/2019/12/06/dobazarylys/

[2] дослідженням: http://ngl.media/2019/12/03/use-pishlo-ne-za-planom/

[3] покрокову інструкцію: http://ngl.media/2019/09/16/pokrokova-instruktsiia-iak-pereviryty-zakonnist-budivnytstva-u-l-vovi/

[4] Інтерактивна карта незаконних забудов Львова : http://ngl.media/zabudovy/

Copyright © 2013-2020 НАШІ ГРОШІ - ЛЬВІВ. All rights reserved.