Містобудівна рада погодила лише одне питання з чотирьох – детальний план у районі вулиці Авіаційної

20 Листопада 2019

Архітектурно-містобудівна рада при управлінні архітектури та урбаністики Львівської міської ради вчора, 19 листопада, під час засідання підтримала лише одне питання з чотирьох.

Так, рада не погодила містобудівні розрахунки будівництва багатоквартирних житлових будинків на вул. Миколайчука, 38 та вул. Братів Міхновських, 18, а також гаражів на вул. Пимоненка, 11.

Наприклад, на вул. Братів Міхновських, 18 хочуть збудувати шестиповерхівку висотою 18 метрів в зоні Ж-2, де переважним видом забудови є чотирьохповерхівки до 15 метрів. Враховуючи, що це буферна зона ЮНЕСКО, то члени містобудівної ради сперечались, чи можна дозволяти будівництво без затвердженого історико-архітектурного опорного плану.

Дискусії викликала також допустима висота – 15 чи 18 метрів. Автор генплану Львова Віталій Дубина переконував, що згідно з діючим генпланом,  висота в історичному ареалі не має перевищувати 15 метрів. Крім того, за його словами, ділянка замала для такого проекту. В результаті за погодження містобудівного розрахунку ніхто не проголосував «за».

Засідання Архітектурно-містобудівної ради 19 листопада 2019 року

Єдине питання, яке отримало достатню кількість голосів «за», однак із зауваженнями, – це детальний план території у районі вул. Авіаційної, межі міста. Детальним планом передбачається розширення виробничої зони – в подальшому на території планують збудувати новий цех для виготовлення бетонних виробів.

Цим детальним планом планують змінити зонування, тому один із членів ради Андрій Бєляєв перепитав доповідача, чи відомо йому про додаткові труднощі – те, що вносити зміни до зонування можуть лише депутати. Нагадаємо, що виконком Львівської міськради часто незаконно вносить зміни до плану зонування міста шляхом розробки детальних планів територій або внесення змін до них.

У порядку денному засідання ради було ще два питання, які не розглядали, – це будівництво ще одного багатоквартирного житлового будинку на вул. Малоголосківській (замовник ТОВ БК «Глобус – М 2020») та детальний план території обмеженої вул. Зеленою, вул. Півколо, вул. Жасминовою.